به گزارش ایراف، وزارت بهداشت طالبان با «ناعادلانه» خواندن این آمار از نهادهای ملی و بینالمللی خواسته است که پیش از پخش چنین اطلاعاتی، با این وزارت هماهنگ کنند.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت بهداشت طالبان مدعی است که از زمان تسلط دوباره این گروه بر کشور، توجه ویژهای به بخش بهداشت مادران و کودکان صورت گرفته است.
امرخیل میگوید: «خواست ما از همه نهادهای جهانی این است که اگر میخواهند ارقام ارائه کنند، باید طی هماهنگی با وزارت بهداشت این گروه ارائه کنند تا از ایجاد ترس بین مردم و انتشار اطلاعات نادرست جلوگیری شود.»
از سوی دیگر پزشکان در افغانستان نیز بر این باورند که برای کاهش مرگومیر مادران به دلیل بیماریهای مربوط به بارداری و زایمان، مرکزهای درمانی استاندارد و پزشکان و ماماهای با تجربه در نقاط گوناگون این کشور حضور داشته باشند.
گفتنی است که اندرو سابرتون، معاون اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد پس از سفرش به افغانستان، در یک نشست خبری با ابراز نگرانی از کاهش بودجه این نهاد برای افغانستان که از سوی ایالات متحده تأمین میشد، آمار داد که هر دو ساعت، یک مادر به دلیل بیماریهای قابل پیشگیری مرتبط با زایمان در افغانستان جان خود را از دست میدهد.