چهارمین نشست بشردوستانه اروپا با محوریت افغانستان آغاز به کار کرد

به گزارش ایراف، چهارمین مجمع بشردوستانه اروپا با محور افغانستان امروز (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت) در پایتخت بلژیک آغاز شد و تا فردا ادامه خواهد داشت.

این نشست به ابتکار اتحادیه اروپا و با حضور نمایندگان کشورهای عضو، نهادهای امدادرسان، سازمان‌های بین‌المللی و فعالان حوزه بشردوستانه برگزار می‌شود.

در بیانیه‌ای که توسط نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل منتشر شده، هدف از برگزاری این نشست «دست‌یابی به راه‌ حل‌های نوآورانه و پایدار برای بحران انسانی افغانستان» عنوان شده است.

بررسی ریشه‌های بحران، تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و جلب حمایت‌های بین‌المللی از جمله محورهای کلیدی این نشست اعلام شده‌اند.

به گفته مسئولان اتحادیه اروپا، نشست بروکسل فرصتی است برای تبادل دیدگاه‌ها و هماهنگی تلاش‌های جهانی جهت کاهش رنج مردم افغانستان، به‌ویژه در زمینه‌هایی چون امنیت غذایی، سلامت، آموزش و حقوق زنان است.

در همین حال، می‌هیونگ پارک، رئیس سازمان بین‌المللی مهاجرت در افغانستان امروز در این نشست گفت: این کشور با موج دوم بازگشت مهاجران از ایران و پاکستان روبرو است.

او گفت:‌‌ «همچنین از سمت پاکستان، فرصتی برای فروش دارایی‌ها و انتقال آن‌ها وجود ندارد و در مرز بسیاری از دارایی‌هایشان مصادره می‌شود. آنها وقتی باز می‌گردند، با منابع مالی بسیار محدودی وارد می‌شوند، خانه‌ای ندارند و اکثریت این بازگشتی‌ها چه از پاکستان و چه از ایران فاقد اسناد رسمی هستند.»

قابل یادآوری است که پیشتر مقام‌های ایران گفته‌اند که در یکسال گذشته این کشور نزدیک به یک میلیون و ۲۰۰ هزار مهاجر افغان بدون مدرک را اخراج کرده است.

از سویی هم، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می‌گوید که در بیش از چهل روز گذشته، بیش از ۱۷۸ هزار نفر از پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

پیش از این، این نهاد اعلام کرده بود که از سال ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۳.۴ میلیون افغان به‌صورت داوطلبانه یا اجباری از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشته‌اند.

با این همه، بربنیاد گزارش نهادهای معتبر، موضوع بازگشت و اخراج فزاینده‌ای مهاجران افغان از کشورهای دیگر همزمان با قطع کمک‌های آمریکا به افغانستان، وضعیت بشری در این کشور را به شدت وخیم کرده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63825
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x