به گزارش ایراف، پنل تخصصی «پیمایش آینده افغانستان» با حضور کارشناسان بینالمللی از جمله عبدالحی قانت، تحلیلگر ژئوپلیتیک، آمینه خان، مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در مؤسسه مطالعات استراتژیک اسلامآباد، ژانگ یوان، مدیر برنامه تحقیقاتی دین در خاورمیانه و هنریتا تویوانن، مشاور خاورمیانه و شمال آفریقا در بنیاد صلح فنلاند، در سالن دماوند مجمع گفتوگوی تهران برگزار شد.
مشاور بنیاد صلح فنلاند در بخشی از پنل تخصصی با اشاره به شکاف بین نظریه و عمل در دیپلماسی گفت: «آنچه در تئوری مطرح میکنیم با واقعیتهای عملی تفاوت دارد. روابط سازنده ایران و افغانستان نمونهای است که میتوان از آن الگوبرداری کرد. همکاری دو کشور در مدیریت رودخانه هیرمند، مصداق عینی این تعامل موفق است.»
شرایط اتحادیه اروپا برای همکاری با افغانستان
تویوانن در این نشست اظهار داشت: «اتحادیه اروپا رویکردی مشروط در پیش گرفته است. ما باید ابتدا امکان کمک مؤثر به دولت افغانستان را فراهم کنیم، سپس میتوانیم درباره لغو تحریمها تصمیم بگیریم.»
ضرورت گفتوگوی عملگرایانه
این کارشناس فنلاندی با اشاره به فقدان پلتفرم مناسب برای گفتوگو خاطرنشان کرد: «در حال حاضر بستر مناسبی برای تعامل افغانستان و اروپا وجود ندارد، در حالی که موضوعات مشترک فراوانی برای بحث وجود دارد. هر دو طرف باید با نگاهی عملگرایانه به دنبال سازش و گفتوگوی مؤثر باشند. افغانستان هم اکنون در حال تلاش برای تقویت اقتصاد داخلی خود است.»