رئیس بنیاد هند: نمی‌دانیم طالبان چه می‌خواهند

به گزارش ایراف، پنل «پیمایش آینده افغانستان» در مجمع گفت‌وگوی تهران با حضور عبدالحی قانت، تحلیلگر حوزه ژئوپلیتیک و چهره نزدیک به طالبان، آمنه‌ خان مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در مؤسسه مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد، ژانگ یوان مدیر برنامه تحقیقاتی دین در خاورمیانه در مؤسسه مطالعات خاورمیانه، هنریتا تویوانن مشاور خاورمیانه و شمال آفریقا در بنیاد صلح فنلاند و آلوک بانسال رئیس بنیاد هند در سالن دماوند مجمع گفت‌وگوی تهران برگزار شد.

لزوم رهبری فرایند تغییر توسط افغان‌ها

آلوک بانسال در این نشست اظهار داشت: «ما معتقدیم افغان‌ها باید فرایند تغییر را خود رهبری کنند و این پیشنهاد اصلی ماست. امارت اسلامی در بیان خواسته‌هایش منسجم عمل کرده، اما هنوز دقیقاً مشخص نیست چه اهدافی را دنبال می‌کند. آن‌ها بیانیه‌های متعددی منتشر کرده‌اند، اما سیاست‌هایشان پیوسته در حال تغییر است. افغانستان به یک سیاست دموکراتیک نیاز دارد و ما آماده کمک به این کشور هستیم.»

چالش‌های داخلی و نگرانی‌های بین‌المللی

وی افزود: «در یک جامعه دموکراتیک، عوامل مختلفی نقش دارند. ممکن است افغانستان بگوید دیگران حق دخالت در حکومت آن را ندارند، اما آنچه در این کشور می‌گذرد—مثلاً رفتار با زنان—موجب نگرانی جامعه جهانی شده است.»

تفاوت دیدگاه‌های منطقه‌ای و نقش هند

رئیس بنیاد هند با اشاره به اختلافات هند و پاکستان ادامه داد: «هر کشوری در منطقه دیدگاه خاصی نسبت به افغانستان دارد و این تفاوت‌ها، همکاری را دشوار می‌کند. افغانستان در قرن بیست‌ویکم زندگی می‌کند و نمی‌تواند با سیستم‌های غیرمتناسب با این عصر ادامه دهد. ما آماده کمک به افغانستان هستیم و مردم این کشور نیز چنین خواسته‌ای دارند.»

پیشنهاد:  ده‌ها زندانی افغان در ایران به طالبان تحویل داده شدند

روابط تاریخی هند و افغانستان

بانسال در پایان گفت: «هند و افغانستان روابطی دیرینه و عمیق دارند. به نظر می‌رسد افغان‌ها نسبت به هند نگاه مثبتی دارند و بسیاری از آن‌ها تمایل دارند با هند تعامل نزدیک‌تری داشته باشند.»

مجمع گفت‌وگوی تهران روز گذشته ۲۸ اردبیهشت آغاز شد. این مجمع با حضور نمایندگان و مقامات ارشد از ۵۳ کشور جهان، از جمله افغانستان، و با هدف تقویت دیپلماسی و ایجاد اجماع برای شکل‌دهی به نظم نوین منطقه‌ای برگزار گردید.

در دومین روز این رویداد، پنل‌های تخصصی متعددی برگزار شد که یکی از برجسته‌ترین آن‌ها «پنل پیمایش آینده افغانستان» بود. این پنل به دلیل اهمیت موضوع افغانستان در منطقه، مورد توجه ویژه قرار گرفت.

پنل «پیمایش آینده افغانستان» با حضور و سخنرانی عبدالحی قانت؛ تحلیلگر حوزه ژئوپلیتیک و نزدیک به طالبان، آمنه خان؛ مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در موسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد و کارشناسان هند، چین و اروپا در سالن دماوند مجمع گفت‌وگوی تهران برگزار گردید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63781
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x