تحلیلگر پاکستانی در مجمع تهران: اقتدارگرایی طالبان مانع همکاری همسایگان با افغانستان است

به گزارش ایراف، پنل پیمایش آینده افغانستان در مجمع گفت‌وگوی تهران با حضور و سخنرانی عبدالحی قانت تحلیلگر ژئوپلیتیک، آمینه خان مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در موسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد و کارشناسان هند، چین و اروپا در سالن دماوند مجمع گفت‌وگوی تهران برگزار گردید.

آمینه خان مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در موسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد در این نشست گفت: روابط پاکستان و افغانستان بسیار پیچیده و مرتبط باهم است و ربطی هم با یک حکومت خاص در افغانستان ندارد و اگر به تاریخ نگاه کنید روابط دو کشور یک ماهیت تاریخی دارد به همین علت حتی امروز که رژیم دو فاکتو در افغانستان وجود دارد، دو کشور وارد یک ارتباطات همه جانبه با هم نشدند.

وی افزود: برای دو کشور بسیار مهم است همدیگر را به عنوان دو کشور مستقل در نظر بگیرند. این دو کشور نیازمند تعامل با همدیگر هستند. چند سال پیش پاکستان رابطه خوبی با افغانستان داشت. پاکستان در گذشته روابط تجاری خیلی خوبی با افغانستان داشت.

مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در موسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد گفت: برای افغانستان هم تجارت هم امنیت بسیار مهم است و این دو موضوع در هم تنیده هستند و بنظرم با اینکه مسیر ناهموار است اما با تعامل می‌توانیم به جلو برویم.

خان در ادامه بیان کرد: روابط دو جانبه و چند جانبه بسیار مهم است مثلا از لحاظ نظامی می‌توانیم یک همکاری خوب با افغانستان داشته باشیم و حتی ایران نیز می‌تواند به این مورد اضافه شود. می‌توانیم با تعامل وضعیت افغانستان را بهبود ببخشیم.

پیشنهاد:  توافق تجاری افغانستان و پاکستان: کاهش تعرفه‌ها و تسهیل ترانزیت

وی در ادامه عنوان کرد: فکر می‌کنم علی رغم اختلافاتی که در حوزه افغانستان وجود داشت این اولین بار است که همه همسایگان به اجماع رسیدند که با افغانستان برای غلبه بر مشکلات همکاری کنند. همه همسایگان از طالبان می‌خواهند که مشکلات زنان را در این کشور حل کنند، همچنین مشکل مهاجران افغانستانی که به کشورهای همسایه مهاجرت می‌کنند نیز جدی است و در این زمینه باید به یک چارچوب برسند‌.

مدیر مرکز افغانستان، خاورمیانه و آفریقا در موسسه مطالعات استراتژیک اسلام آباد ادامه داد: نمی‌خواهم طالبان را مقصر جلوه دهم اما کشورهای همسایه باید افغانستان را در طرح های توسعه مشارکت دهند تا برای آن‌ها اشتغال ایجاد شود. حکومت افغانستان یک حکومت اقتدارگرا است و فقط با دایره محدودی کار می‌کند و این رویکرد باعث می‌شود کشورهای همسایه از همکاری با آن‌ها اکراه داشته باشند و دلیل عدم همکاری برخی همسایگان با طالبان همین رویکرد انحصارگرا است و همسایگان می گویند سود طرح ها به جیب عده خاصی می رود نه همه مردم افغانستان و این بد است.

خان تاکید کرد: تنازعاتی که در جهان اتفاق افتاده، باعث شده افغانستان از اولویت خارج شود و به فراموشی سپرده شود.

مجمع گفت‌وگوی تهران روز گذشته ۲۸ اردبیهشت آغاز شد. این مجمع با حضور نمایندگان و مقامات ارشد از ۵۳ کشور جهان، از جمله افغانستان، و با هدف تقویت دیپلماسی و ایجاد اجماع برای شکل‌دهی به نظم نوین منطقه‌ای برگزار گردید.

در دومین روز این رویداد، پنل‌های تخصصی متعددی برگزار شد که یکی از برجسته‌ترین آن‌ها پنل افغانستان بود. این پنل به دلیل اهمیت موضوع افغانستان در منطقه، مورد توجه ویژه قرار گرفت.

پیشنهاد:  مصایب بی‌پایان مهاجران بازگشته از پاکستان؛ هیأت طالبان به تورخم رفت
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63696
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x