هشدار دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی درباره تاثیرات مخرب شبکه‌های اجتماعی بر هویت جوانان

به گزارش ایراف، روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست تخصصی کازان فروم ۲۰۲۵ که با حضور نمایندگان کشورهای مختلف از جمله روسیه و جهان اسلام برگزار شد خبر داد که حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمن تقدیر از میزبانان این همایش بین‌المللی، به تحلیل چالش‌های پیش روی نسل جوان پرداخت.

وی با اشاره به چالش بحران هویت در عصر جهانی‌شدن افزود: در دنیای امروز که ارتباطات جهانی به‌سرعت در حال گسترش است و جوانان به‌طور مداوم در معرض جریان‌های رسانه‌ای و فرهنگی بین‌المللی قرار دارند، آنان به سادگی به الگوهای موفق جهانی و سبک‌های زندگی آرمانی که در شبکه‌های اجتماعی نمایش داده می‌شود، دسترسی پیدا می‌کنند.

حضور دائمی این الگوهای آرمانی، باعث می‌شود که تلاش برای دستاوردهای خارق‌العاده به امری عادی و معمولی تبدیل شود. با این حال، چون تحقق چنین آرمان‌هایی برای اکثر افراد ممکن نیست، بسیاری از جوانان با ناکامی، سرخوردگی و در نهایت بحران هویت مواجه می‌شوند.

شهریاری خاطرنشان کرد: هنگامی که چهره‌های مشهور به مرجع اصلی جوانان تبدیل می‌شوند، ارزش‌های انسانی نظیر اعتدال، سادگی، قناعت، پایداری در برابر دشواری‌ها و انضباط معنوی به تدریج به حاشیه رانده می‌شوند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی افزود: مقایسه مداوم جوانان و نوجوانان با «زندگی‌های فیلترشده» افراد مشهور، به تدریج معیارهایی غیرواقعی برای موفقیت و زیبایی را به عنوان هنجار به آنها القا می‌کند و منجر به افسردگی، اضطراب و کاهش عزت‌نفس می‌شود. همچنین روابط انسانی حالت تجاری پیدا می‌کند و با از بین رفتن الگوهای سنتی، عالمان، معلمان، والدین و شخصیت‌های فرهنگی، جایگاه خود را از دست می‌دهند.

پیشنهاد:  آمارهای تکان دهنده از نوار غزه | تاکنون بیش از ۱۶ هزار کودک شهید شده‌اند

شهریاری فردگرایی لیبرال و شکاف نسلی را دومین چالش عمده دانست و تصریح کرد: مسئله فردگرایی لیبرال بدین صورت است که برخی جوانان در تلاش برای آزادی و رهایی از سنت‌های اجتماعی، دیدگاهی لیبرالی نسبت به سنت‌ها اتخاذ می‌کنند. در عین حال، بسیاری دیگر از جوانان، همچنان به سنت‌های دینی و ملی خود وفادارند و این دوگانگی، شکاف نسلی را تشدید کرده و موجب پیدایش هویت‌های دوسویه در نسل جوان شده است.

او ادامه داد: ما باید به چندفرهنگی بودن احترام بگذاریم و اجازه دهیم ارزش‌های سنتی در کنار ارزش‌های نوظهور رشد کنند. کشورهایی مانند روسیه، ایران، ترکیه، مصر و سایر ملل دارای پیشینه تاریخی غنی و ارزشمند در ادبیات، رسوم و سنت‌های دینی هستند. این میراث فرهنگی باید حفظ و پاس داشته شود. لیبرالیسم فردی غربی ممکن است فرصتی کوتاه بیابد، ولی در درازمدت نمی‌تواند جایگزین این سنت‌ها شود

وی آموزش سواد رسانه‌ای و نظارت والدین و مشارکت آموزشی خانواده را از جمله راهکارهای مشترک و راهبردی پیشنهادی برای تبدیل چالش‌های شبکه‌های اجتماعی به فرصت‌ها مطرح کرد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با محکومیت کشتار اخیر غیرنظامیان در غزه و شهادت اخیر ۸۰ فلسطینی از جمله ۲۲ کودک در جبالیا، اقدامات رژیم صهیونیستی را جنایت جنگی خواند و افزود: این ننگی بر ایالات متحده آمریکا است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63545
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x