به گزارش خبرنگار ایراف، وی افزود: خشونت و کشتار جمعی که ملت فلسطین امروز با آن مواجه است، فاجعهای انسانی و جهانی است، فاجعهای که نباید اتفاق میافتاد.
وزیر خارجه عمان تاکید کرد: در حالی اسرائیل قوانین بینالمللی را نقض میکند که جامعه جهانی در انجام هرگونه اقدام موثری در کمک به گفتوگو و رفع ظلم از فلسطینیها شکست خورد.
به گفته وی، حقیقت و مسائل مهم در ارتباط با مسأله فلسطین، نشاندهنده آن است که نسلکشی و سرکوبی که مردم فلسطین همچنان با آن روبهرو هستند، یک فاجعه انسانی و جهانی است. این واقعاً یک تراژدی است، زیرا نباید هرگز به چنین وضعی میرسید.
البوسعیدی افزود: مسئله این است که فلسطینیها دیگر شریک قابل اعتمادی برای گفتوگو ندارند و بهجای آن، شاهد ردّ تلاشها از سوی دولتهای متوالی اسرائیل برای ورود به گفتوگویی جدی و منطقی درباره مسئله فلسطین بودهایم.
وزیر خارجه عمان گفت: اسرائیلیها همچنان قوانین بینالمللی را نقض میکنند. ما همچنین شاهد شکست جامعه جهانی در اعمال هرگونه فشاری بودیم که بتواند به آغاز گفتوگو و رفع ظلم از فلسطین کمک کند.
او افزود: یکی از مشکلاتی که در این سالها با آن مواجه بودیم، این بود که کسانی که قرار بود گفتوگو را تشویق کرده یا در تحقق آن کمک کنند، پیشاپیش تصمیم میگرفتند که با چه کسی میتوان صحبت کرد و چه کسی باید کنار گذاشته شود و این شروط غیرواقعبینانه، مانعی در مسیر گفتوگو ایجاد کرده بود.
وزیر خارجه عمان تأکید کرد: اما چیزی که در ماههای اخیر باعث امیدواری و خوشبینی من شده، ظهور برخی نشانهها از شکلگیری یک رویکرد جدید در واشنگتن است.
به باور او، ایالات متحده ممکن است در حال توسعه یک سیاست جدید باشد.
او افزود: مصاحبههایی که روز گذشته انجام شد، حاکی از این بودند که تماسهایی میان دولت آمریکا و جنبش حماس وجود داشته است.
این مقام عمانی در ادامه اطمینان داد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا توانایی و اراده لازم برای برقراری صلح را دارد و گفت: این بهخودیخود نشان میدهد که حتی در این وضعیت هولناک که با ویرانی عظیمی همراه است، میل تازهای برای آغاز گفتوگو وجود دارد—گفتوگویی که همگی میدانیم ضروری است، حتی اگر تلآویو همچنان امیدوار باشد، بتواند با تشدید درگیری نظامی مانع از آن شود.
البوسعیدی در ادامه با اشاره به اینکه گفتوگو در این زمینه آسان نیست، تاکید کرد که عمان به مسیر سخت گفتوگو پایبند است.
او در پایان نیز ضمن تقدیر از تاثیر کنفرانس امروز تهران در تقویت گفتوگوها تاکید کرد: حل اختلافات از راه گفتوگو ممکن است.
البوسعیدی در حالی حل بحران غزه توسط ترامپ سخن گفت که پیش تر اسرائیل هیوم در گزارشی از طرح جدید کوچ اجباری یک میلیون نفر از ساکنان غزه به کشور لیبی توسط دولت آمریکا خبر داد و اعلام کرد که این کشور با اطلاع رژیم صهیونیستی در این باره مذاکراتی را با مقامات لیبی انجام داده است.
بر اساس این گزارش، دولت دونالد ترامپ، مدتهاست که بر این طرح متمرکز است و پیشتر در این ارتباط مذاکراتی را با مقامات لیبی انجام داده و به نتایج قابل توجهی رسیده است.
به گفته منابع آگاه، به عنوان بخشی از این توافق، ایالات متحده ممکن است میلیاردها دلار از داراییهای مسدود شده لیبی را که بیش از یک دهه از آن میگذرد، آزاد کند.
این رسانه ادعا کرد که رژیم صهیونیستی از مذاکراتی که توسط دولت آمریکا انجام میشود، آگاه است. با این حال، باسم نعیم، یکی از مقامات ارشد حماس، هرگونه اطلاع این جنبش در مورد انتقال فلسطینیها به لیبی را تکذیب و تأکید کرد که فلسطینیها ریشه در سرزمین تاریخی خود دارند و برای محافظت از این سرزمین تا آخرین لحظه حیات خود میجنگند و همه چیز خود را را فدای آن میکنند.
ترامپ پیشتر نیز پس از ورود خود به کاخ سفید، ایده کوچ اجباری فلسطینیها از غزه را به کشورهای عربی از جمله مصر و اردن مطرح کرده بود که با واکنش تند فلسطینیان و کشورهای عربی مواجه شد.
ترامپ ادعا کرد که هدف وی از جابجایی ساکنان غزه به کشورهای دیگر بازسازی این سرزمین است.