آغاز مجمع گفت‌وگوی تهران؛ نظم منطقه نباید در گرو نیروهای فرامنطقه‌ای باشد

به گزارش خبرنگار ایراف، مجمع گفتگوی تهران با حضور شخصیت‌های برجسته و مقامات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران و هیئت‌های دیپلماتیک از کشورهای مختلف جهان به‌طور رسمی آغاز به کار کرد.

در این مراسم، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، و تعدادی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کردند. این رویداد بزرگ همچنین میزبان جمعی از مقامات و هیئت‌های کشورهای خارجی بود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، در سخنرانی خود، با تأکید بر اهمیت صلح به‌ویژه در شرایط کنونی جهانی، بر لزوم تعامل و روابط دوستانه با کشورهای مختلف تأکید کرد و گفت: همه انسان‌ها از یک ریشه هستند. اگر با این نگاه به زندگی بنگریم، هیچ جنگی در دنیا رخ نخواهد داد. فرصتی فراهم شده است تا همه انسان‌ها در یک خانه مشترک در کنار یکدیگر زندگی کنند. اسرائیل گروهی از انسان‌ها را از خانه خود بیرون کرده و دم از انسانیت می‌زند.

وی افزود: ما انسان‌ها باید به یکدیگر کمک کنیم و دستاوردهایمان را با هم به اشتراک بگذاریم. هر موجود زنده‌ای در این کره خاکی جایگاه خاص خود را دارد. امیدوارم همه با هم بتوانیم در این خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم، برادری، عدالت و صمیمیت را با یکدیگر تقسیم کنیم.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در این نشست گفت: مایه افتخار است که در این جمع فرهیخته حضور دارم. از جناب دکتر پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم، صمیمانه تشکر می‌کنم و یاد و خاطره شهید حسین امیرعبداللهیان را گرامی می‌دارم.

وی افزود: سال گذشته با رویدادهای تلخ و جنایات گوناگونی همراه بود و نمونه آن نسل‌کشی بود که در فلسطین رخ داد. از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از شصت هزار فلسطینی کشته و آواره شده‌اند و تأسف‌بارتر آن است که جهان نتوانست در مقابل این اتفاق واکنش شایسته‌ای نشان دهد.

پیشنهاد:  گفتگوی عراقچی با وزیر خارجه چین؛ توافق در مذاکرات هسته‌ای و انتقاد از سلطه‌جویی آمریکا

وزیر امور خارجه در ادامه عنوان کرد: آنچه در مقابل چشمان ما فروریخته، مجموعه‌ای از پیمان‌های اخلاقی است. اندیشمندان گرامی، بحران غزه یک بار دیگر ثابت کرد که سرنوشت منطقه نباید در گرو نیروهای فرامنطقه‌ای باقی بماند.

عراقچی گفت: منطقه غرب آسیا نیازمند بازنگری مجدد نسبت به خود است. اکنون زمان آن فرا رسیده است که با تکیه بر تعامل، نظمی واقعی و بومی در منطقه پیاده کنیم.

وی در ادامه بیان کرد: سیاست خارجی ما بر پایه توازن و واقع‌گرایی شکل گرفته و دولت پزشکیان از آغاز با تأکید بر سیاست همسایگی پایه‌گذاری شده است. عضویت ایران در بریکس و شانگهای نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی در پی ایفای نقشی فعال در سطح بین‌الملل است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در ادامه تأکید داشت: در نگاه ما، امنیت و شکوفایی هر کشور با امنیت و شکوفایی همسایگانش گره خورده است. از این مسیر، بستری برای رشد جمعی و بهبود زندگی مردم فراهم خواهیم کرد.

عراقچی ادامه داد: صلح در منطقه بدون رسیدگی به مسئله فلسطین امکان‌پذیر نیست. رژیم اسرائیل به یک تهدید مزمن برای منطقه تبدیل شده است. ما راه حلی مسالمت‌آمیز برای مسئله فلسطین پیشنهاد می‌کنیم؛ باید یک همه‌پرسی در سراسر منطقه انجام شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و همواره تلاش کرده‌ایم نگرانی‌های منطقه‌ای و جهانی را از طریق توافق مرتفع سازیم.»

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در ادامه بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران به دیپلماسی پایبند است و انتظار دارد تحریم‌هایی که مستقیماً مردم ما را هدف قرار داده است، برطرف شود.

پیشنهاد:  دیدار نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن با وزیر امور خارجه ایران

عراقچی در پایان گفت: این یک فرصت تاریخی است که بعد از سالها ابتکار عمل در تحولات منطقه ای بجای کشورهای بیرونی در دستان کشورهای خود منطقه قرار گرفت. ایران شریکی مطمئن و همکاری قابل اتکا برای همه کشورهای منطقه خواهد بود.

سعید خطیب‌زاده، معاون وزیر امور خارجه، در آغاز این نشست گفت: از حضور همه شما در این رویداد تشکر می‌کنم. امروز گرد هم نمی‌آمدیم، اگر حضور دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جمهوری اسلامی ایران، این گفتگو را میسر نمی‌کرد.

وی افزود: جناب رئیس‌جمهور، از نگاه صمیمانه شما در عرصه سیاست تشکر می‌کنیم. دکتر پزشکیان با مفهوم وفاق، جان تازه‌ای به عرصه سیاست کشور بخشیدند.

خطیب‌زاده در ادامه گفت: رویکرد وفاق بیش از هر چیز بر شنیدن استوار است و شنیدن سخن دیگری باید با درک متقابل انجام شود. ما در این مجمع گرد هم آمده‌ایم تا بیش از هر چیز، گفتگوهای معناداری را شکل دهیم. امیدواریم بتوانیم در این نشست، مفهوم شریف وفاق را فراتر از مرزهای جغرافیایی گسترش دهیم.

وی افزود: با رویکرد وفاق می‌توان آینده‌ای متفاوت را رقم زد. در این کنفرانس بیش از دویست هیئت حضور خواهند داشت. امیدواریم در طی این دو روز، میزبان خوبی برای شما باشیم.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63453
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x