محرومیت کودکان افغان از آموزش در مدارس هند؛ مهاجران خواستار کمک شدند

به گزارش ایراف، مهاجران افغان در هند با انتقاد از بی‌توجهی‌ جامعه‌ جهانی به‌ وضعیت‌ مهاجرین‌ افغان در این کشور، از سازمان ملل متحد و نهادهای ذی‌ربط می‌خواهند تا برای حل مشکلات یا فراهم‌سازی زمینه‌ اسکان‌ مجدد این پناهجویان، اقدامات جدی روی‌دست گیرند.

این افراد می گویند که به دلیل نداشتن اسناد قانونی نه‌ به‌ آموزش دسترسی دارند، نه‌ به‌ خدمات پزشکی، و نه‌ می‌توانند کار قانونی انجام دهند.

این افراد که در گفتگو با رادیو آزادی از وضعیت بدشان سخن گفته‌اند می‌گویند که سال‌هاست در این کشور در بی سرنوشتی به سر می‌برند.

آنان می‌گویند که‌ اگر فرزندان‌شان بالاتر از سن ۱۴ سال باشند، در مدارس دولتی این‌ کشور پذیرفته نمی‌شوند و به‌ دلیل‌ مشکلات‌ اقتصادی و شهریه‌ی بالای مدارس خصوصی فرزندانشان از تحصیل باز‌ می‌مانند.

این مهاجران ادعا می‌کنند که افغان‌ها در دهلی با مشکلات زیادی مواجه‌اند که مهم‌ترین آن‌ها بیکاری و وضعیت بد اقتصادی است؛ زیرا هیچ‌جا برایشان کار پیدا نمی‌شود. اگر هم در دفاتر کاری فرصتی باشد، از آن‌ها ویزای کار و مدارکی می‌خواهند که ما فاقد آن هستیم.

از طرف دیگر، قیس ملک‌زاده، رئیس کمیته انسجام مهاجرین افغان، ضمن تأیید مشکلات مهاجرین افغان در هند، می‌گوید: «در گذشته حدود پنج هزار مهاجر در هند حضور داشتند، اما در سال ۲۰۲۴، حدود سه تا چهار هزار مهاجر دیگر که با ویزای تحصیلی به این کشور آمده بودند نیز خود را در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) ثبت کردند و اکنون حدود هشت تا نه هزار مهاجر افغان در هند تحت پوشش این سازمان قرار دارند.»

پیشنهاد:  بحران در شبه قاره؛ مرگ ۱۳ هندی در حملات متقابل پاکستان

پیش‌ از این، شماری‌ از دانشجویان فارغ‌شده‌ افغان از دانشگاه‌های هند نیز در گفتگو با رادیو آزادی از مشکلاتی چون عدم تمدید ویزا و بازداشت توسط پلیس هند شکایت کرده بودند.

هند حدود سه‌ سال پیش، در ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱، پس از به‌قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، سفارت خود را در کابل بست و صدور ویزا به افغان‌ها از طریق آنلاین را متوقف کرد. اما این‌ کشور در ماه مرداد سال ۱۴۰۳ اعلام کرد که روند صدور ویزا برای افغان‌ها را از سر گرفته است، که‌ این اعلام با استقبال تاجران و دانشجویان برای ادامه تحصیل در هند روبه‌رو شد، ولی تاکنون در این مورد اقدام عملی صورت نگرفته است.

قابل‌ یادوآوری است که وزارت‌ خارجه طالبان اعلام کرده که‌ جی شنکر وزیر خارجه هند و امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان به‌ تازگی در یک تماس‌ تلفنی در بارۀ تقویت روابط دوجانبه، تجارت، افزایش سطح روابط دیپلماتیک و تسهیل صدور ویزا به بیماران و تاجران گفت‌وگو کردند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63432
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x