به گزارش ایراف، به نقل از Dawn، شاخه خراسان گروه تروریستی داعش، روز جمعه (۲۶ اردیبهشت)، در نشریه هفتگی خود «النبأ» ادعا کرد که یکی از اعضای این گروه با نام «ابوابراهیم الخراسانی» این حمله انتحاری را زمانی انجام داد که پلیس در حوزه ایست بازرسی مربوط به پاسگاه چمکنی پیشاور قصد متوقفکردن او را داشت و او کمربند انفجاری خود را منفجر کرد.
با این حال، تحقیقات پلیس پیشاور نشان میدهد که هدف اصلی این عامل انتحاری نیروهای پلیس نبوده، بلکه قصد حمله به تجمع حزب جمعیت علمای اسلام، شاخه فضل الرحمان (JUI-F) در مرکز «مفتی محمود» را داشته است؛ جایی که در همان شب، مولانا فضلالرحمن رهبر این حزب، نیز حضور داشت.
منبعی در اداره مبارزه با تروریسم پلیس پیشاور به روزنامه Dawn گفته: «به نظر میرسد هدف بمبگذار، گردهمایی JUI-F بوده، اما این موضوع هنوز به طور قطعی تأیید نشده است.»
یک مقام ارشد پلیس پیشاور نیز تأکید کرد که به احتمال زیاد هدف، حزب JUI-F بوده است.
او گفت: «با توجه به سوابق حملات داعش خراسان علیه تجمعهای JUI-F، تقریباً تردیدی در این موضوع نیست، اما جزئیات نهایی پس از پایان تحقیقات مشخص خواهد شد.»
جمعیت علمای اسلام، شاخه فضل الرحمان، سالهاست که هدف حملات تروریستی قرار دارد و بسیاری از این حملات توسط داعش خراسان بر عهده گرفته شدهاند.
در ژوئیه ۲۰۲۳، در یک حمله انتحاری به همایش کارگری JUI-F در منطقه باجور، ۵۴ نفر جان خود را از دست دادند. این حادثه در شهر «خار»، مرکز این منطقه و در مرز افغانستان روی داد. طبق اظهارات شاهدان، صدها نفر از اعضای JUI-F به همراه رهبران محلیشان در این گردهمایی حاضر بودند.
مولانا فضلالرحمن، رهبر JUI-F، تاکنون از چندین حمله تروریستی جان سالم بهدر برده است و مقامات امنیتی پاکستان چندین هشدار رسمی امنیتی در مورد تهدیدات علیه او صادر کردهاند.
در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۴، او در یک حمله انتحاری در کویته هدف قرار گرفت، اما جان سالم بهدر برد. در آن حمله، دو نفر کشته و دهها تن زخمی شدند.
در ۳۰ مارس ۲۰۱۱ نیز، یک عامل انتحاری موتورسوار در نزدیکی کاروان او در بزرگراه پیشاور-اسلامآباد خود را منفجر کرد؛ حملهای که جان دو پلیس و هشت غیرنظامی را گرفت. این حمله در نزدیکی تقاطع صوابی، حدود ۱۲ کیلومتری محل همایش حزبی، رخ داد.
جدیدترین هشدار امنیتی در تاریخ ۱۶ فوریه ۲۰۲۵ از سوی پلیس ناحیه «دیره اسماعیل خان» برای مولانا فضلالرحمن صادر شد. در این هشدار آمده بود که تروریستها برنامهریزی کردهاند تا او را به دلیل مشارکت و مداخله در امور مذهبی و سیاسی هدف قرار دهند.
پلیس از او خواست که رفتوآمدهای خود را مخفیانه نگه دارد، امنیت شخصیاش را افزایش دهد و فهرست بازدیدکنندگان را نیز تحت نظارت و بررسی شدید نگه دارد.