به گزارش ایراف، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان در پاسخ به خبرنگار اسپوتنیک درباره نقش افغانستان در پروژه کریدور شمال-جنوب گفت: «اجرای این پروژه به عنوان بخش مهمی از برنامههای اقتصادی افغانستان، که شمال و جنوب را به هم متصل میکند، و همچنین پروژه افغان-ترانس ۱ و ۲، بدون مشارکت افغانستان عملا امکانپذیر نیست.»
عزیزی اظهار داشت: «امروز بخش خصوصی افغانستان یکی از فعالترین بخشها در منطقه آسیای مرکزی است و در امارات، ایران و پاکستان حضور پررنگی دارد. شرکتهای ما میتوانند امور بازرگانی و ترانزیت کالا را از طریق خاک افغانستان به پاکستان به خوبی مدیریت کنند.»
وی تاکید کرد: «یقین دارم روسیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورهای منطقه پشتیبان این طرح هستند. این پروژه برای افغانستان و کل منطقه بسیار سودمند و حیاتی است.»
به باور کارشناسان کریدور شمال- جنوب میتواند تجارت دوجانبه افغانستان با ایران و هند را تقویت کند.
هند در سالهای اخیر متعهد شده تا براساس توافق سه جانبه چابهار اقلام ضروری افغانستان مانند گندم را تامین کند که این امر از طریق پاکستان میسر نبود. در واقع رونق گرفتن بخش شرقی کریدور شمال- جنوب تجارت دو کشور افغانستان و هند را تسهیل خواهد کرد.
گفتنی است که روز چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت هیئت عالیرتبه طالبان به رهبری عبدالغنی برادر، برای شرکت در شانزدهمین مجمع اقتصادی کازان، به جمهوری تاتارستان سفر کرد.
شانزدهمین نشست عمومی اجلاس بینالمللی اقتصادی روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، موسوم به «فرم کازان»، از ۱۳ تا ۱۸ مه در کازان، پایتخت تاتارستان، برگزار می شود.
هدف از برگزاری این نشست، تقویت روابط تجاری، اقتصادی، علمی، فنی، اجتماعی و فرهنگی بین روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است.
طالبان پیش از این از سوی روسیه برای شرکت در این اجلاس دعوت شده بود که به باور ناظران، این موضوع نشاندهنده نگاه اقتصادی جدی روسیه به افغانستان است.