تمایل ایران برای تقویت هنر افغانستان | سفیر ایران در کابل از مرکز تئاتر افغانستان بازدید کرد

به گزارش ایراف، سفیر جمهوری اسلامی ایران در این دیدار حوزه فرهنگ را بخش مهمی از بستر روابط ایران و افغانستان دانست و تأکید کرد که اگر این حوزه درک نشود؛ توسعه در دیگر حوزه‌ها نیز نمی‌تواند پایدار و باثبات باشد.

او ادامه داد: انجام فعالیت‌های گوناگون در عرصه‌های فرهنگی مانند رسانه، تئاتر و فیلم؛ می‌تواند باعث گسترش همکاری‌های مشترک بین ایران و افغانستان در تمام حوزه‌ها خواهد شد.

ایران پس از انقلاب نگاه جدیدی را در حوزه هنرهای نمایشی‌ ایجاد کرد

سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل نیز در این دیدار ضمن برشمردن ظرفیت‌های ایران در عرصه هنرهای نمایشی، به حضور مستمر این کشور در جشنواره‌های تئاتر در سراسر جهان، اشاره کرد و تأکید کرد: ایران پس از انقلاب اسلامی و در ۴۶ سال گذشته، توانسته است نگاه جدیدی را در حوزه هنرهای نمایشی، از طریق تولید آثار اسلامی، تاریخی و مقاومت ایجاد کند.

حسینی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران، «سینمای نجیب» و «هنر متعهد و اخلاق گرا» را به عنوان یک الگو، به سینمای دنیا عرضه کرده است گفت: وقتی فیلم‌های ساخته شده که از سوی سینماگران غربی در خصوص زندگی پیامبران ساخته شده را با آثار مشابه ایرانی مقایسه کنیم متوجه این تفاوت آشکار می‌شویم.

او ادامه داد: در فیلم‌هایی مانند «حضرت یوسف» و یا «ده فرمان» که توسط غربی‌ها در خصوص زندگی پیامبران ساخته شده؛ شأن و حرمت این پیامبران از سوی سازندگان در نظر گرفته نشده است؛ اما در فیلم‌های سینمایی که توسط جمهوری اسلامی در همین موضوعات ساخته شده، حفظ شئونات پیامبران به عنوان اصلی اساسی، به طور کامل رعایت شده است.

حسینی تصریح کرد: ساختار کنونی سینما و تئاتر در دنیا، غیرپاسخگو و غیرمسئولیت‌پذیر در برابر اخلاقیات و مبانی تحکیم خانواده است. اما وجوه تمایز محصولات هنری جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها، لحاظ شدن نجابت، عفت و اخلاق هنری در تولیدات است.

رایزن فرهنگی کشورمان در کابل با ذکر توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزه هنرهای نمایشی، اعلام آمادگی کرد که تا مقدمات همکاری‌های فرهنگی در رشته‌های مختلفِ زیر مجموعه سینما و تئاتر؛ اعم از نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه و… را فراهم؛ و در صورت آمادگی طرف مقابل، پی گیری تولید محصولات مشترک را نیز در دستور کار قرار دهد.

عبدالجمیل خالقی؛ رئیس اداره ملی تئاتر افغانستان نیز در این دیدار؛ تئاتر را زبان مشترک میان ایران و افغانستان دانست و اظهار داشت: سالانه حدود ۱۴ تئاتر کوچک و بزرگ در افغانستان توسط گروه‌های نمایشی به اجرا در می‌آید؛ اما در نظر داریم تا با سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مناسب، سطح کمی و کیفی این تولیدات را ارتقا بخشیم. در این راستا، به تجارب جمهوری اسلامی ایران نیاز داریم.

بیکدلی و حسینی از سالن تئاتر افغانستان که بالغ بر ۵۰ سال قدمت دارد، بازدید و گفت‌وگوهایی در خصوص بهینه سازی این سالن صورت گرفت.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=63128
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x