به گزارش ایراف، هادی رمضانی، رئیس جمعیت هلالاحمر تایباد، امروز (سهشنبه) همزمان با هفته هلال احمر در جمع خبرنگاران تایباد گفت: این مرکز از سال ۱۳۸۴ در مرز دوغارون فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.
وی اظهار داشت: تاکنون ۴ میلیون و ۶۳۵ هزار و ۱۷۲ نفر از اتباع خارجی افغانستانی آموزشهای لازم در این حوزه را فرا گرفتهاند.
رئیس جمعیت هلال احمر تایباد ادامه داد: روزانه هشت مربی ایرانی و افغانستانی هلال احمر، اتباع افغان را از نحوه علامتگذاری مناطق مینگذاریشده و چگونگی اجتناب از برخورد با مین و مواد منفجره نشده آگاه میکنند.
وی گفت: در حال حاضر، روزانه به طور میانگین ۸۰۰ تا هزار و ۲۰۰ نفر از اتباع خارجی افغانستان شامل مرد، زن و کودک که قصد بازگشت به کشور خود را دارند، در دوغارون از این کلاسهای آموزشی بهرهمند میشوند.
رمضانی افزود: افرادی که آموزش میبینند، اتباعی هستند که به صورت داوطلبانه قصد بازگشت به افغانستان را دارند و از سراسر ایران گذرگاه زمینی دوغارون را برای بازگشت به کشورشان انتخاب میکنند.
وی ادامه داد: سالانه بیش از ۶ میلیارد ریال برای برگزاری این دورههای آموزشی در مرز رسمی دوغارون هزینه میشود.
رئیس جمعیت هلال احمر تایباد، آموزش تشخیص انواع مین و گلولههای منفجرنشده، نحوه برخورد با مصدومان، آشنایی با رنگها، تابلوها و محلهای مینگذاری را از مهمترین آموزشهای ارائهشده به مهاجران افغانستانی در این مرکز عنوان کرد.
به گفته وی، بر اساس آمارهای مرکز مین افغانستان، از سال ۲۰۰۵ میلادی هر ماه ۱۷۲ نفر از شهروندان آن کشور بر اثر برخورد با مین جان باختهاند که پس از ارائه آموزشها، این رقم به ۴۰ نفر در ماه کاهش یافته است.
رمضانی اضافه کرد: با توجه به اینکه مرز دوغارون از مهمترین مرزهای خروجی برای اتباع کشور افغانستان به شمار میرود، احداث ساختمان مرکز اطلاعرسانی از خطرات و رفتار ایمنتر در برابر مین و مواد بهجامانده از جنگ که استانداردهای لازم را داشته باشد و بتوان خدمات بیشتری را ارائه کرد، در این گذرگاه ضروری است که این موضوع نیازمند توجه ویژه سازمانهای بینالمللی است.
گفتنی است مرز دوغارون در فاصله ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد. شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد واقع در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۹۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد.