قطع کمک‌های آمریکا؛ افغانستان در آستانه‌ فاجعه انسانی

به گزارش ایراف، به نقل از نشریه یوراشیانت، فرآیند پایان یافتن اکثر کمک‌های آمریکا به افغانستان، بنا بر گزارشی از «شبکه تحلیلگران افغانستان»، یک روند طولانی بوده که با فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ماه ژانویه ۲۰۲۵، آغاز شد.

در این گزارش آمده است: «تأثیر کامل قطع کمک‌ های ایالات متحده به افغانستان اکنون به‌وضوح آشکار شده است. تقریباً تمامی کمک‌های وعده‌ داده‌ شده دست‌کم ۱.۸ میلیارد دلار، طبق گزارش بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار)، پرداخت نخواهد شد.»

وزارت امور خارجه آمریکا تاکنون فهرستی از تمام برنامه‌های متوقف‌ شده آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده ارائه نکرده، اما طبق گزارش سیگار، این قطع کمک‌ها شامل از دست رفتن حدود ۷۶۵ میلیون دلار کمک‌های بشردوستانه و یک میلیارد دلار حمایت از «خدمات پایه» است.

کمک‌های آمریکا برای تأمین اقلام اساسی از جمله غذا، سوخت و دارو هزینه می‌شد. قطع این کمک‌ها نه تنها کمبود اقلام حیاتی را افزایش می‌دهد، بلکه ممکن است باعث کمبود نقدینگی نیز شود و معاملات اقتصادی روزمره را با دشواری روبه‌ رو سازد. در این گزارش آمده است: «بخش عمده‌ای از این کمک‌ها به‌صورت پول نقد و دلار آمریکاست که به‌خاطر تحریم‌ها و مشکلات بانکی بین‌المللی، به افغانستان انتقال داده می‌شود و به تأمین نقدینگی کمک می‌کند.»

بانک جهانی در تازه‌ترین به‌روزرسانی توسعه افغانستان اعلام کرده که عدم اطمینان در جریان نقدینگی، روند احیای اقتصادی که از پیش نیز کند بود را با چالش روبه‌ رو کرده است.

این گزارش همچنین افزود که حتی پیش از قطع کمک‌های آمریکا، کاهش حمایت‌های بین‌المللی از افغانستان، بخش‌های بهداشت، آموزش و برنامه‌های رفاه اجتماعی را تهدید می‌ کرد. «بخش‌های کلیدی چون بهداشت، آموزش و حمایت اجتماعی که همواره به کمک‌ های بین‌المللی متکی بوده‌اند، ممکن است با اختلالات شدید مواجه شوند و این موضوع بیش از همه، اقشار آسیب‌ پذیر از جمله زنان، کودکان و جوامع آواره را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»

پیشنهاد:  گام مهم حکومت طالبان برای تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر؛ آینده روشن است؟

پناهجویانی که طی سه دهه گذشته از افغانستان فرار کردند، در سال‌های اخیر به افغانستان بازگشته‌ اند، مخصوصا از پاکستان. اما ده‌‌ها هزار افغان بدون مدرک، از سوی دولت اسلام‌ آباد به‌ طور اجباری اخراج شده‌اند و بازگشت آن‌ها داوطلبانه نبوده است. کمبودهای ناشی از کاهش کمک‌های خارجی، ممکن است بار دیگر فشار زیادی برای مهاجرت دوباره ایجاد کند.

به گفته گزارش شبکه تحلیلگران افغانستان: «در کوتاه‌ مدت، وقوع یک بحران انسانی محتمل به نظر می‌رسد، به‌ ویژه با توجه به اینکه اخراج گسترده پناهجویان افغان از پاکستان، نیازها را شدیدتر کرده است.»

این گزارش همچنین هشدار می‌دهد که آسیب به نظام سلامت و آموزش، تبعات اقتصادی نیز خواهد داشت زیرا «سرمایه انسانی کشور را کاهش می‌دهد.»

در نهایت این گزارش، به‌ نقل از تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل، نگاشته که در آینده نزدیک «مرگ و میر» بی‌شماری در افغانستان اتفاق خواهد افتاد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=62610
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x