به گزارش ایراف، بر اساس این لیست ممنوعه، بسیاری از نویسندگان و آثار ممنوعه طالبان، غالبا ایرانی هستند.
در این فهرست جدید اسامی همچون علامه طباطبایی، جلال آل احمد، ساعدی و گلشیری وجود دارد.
این در حالی است که سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی ایران، در ۱۷ اردیبهشت آغاز به کار کرده؛ اما برخلاف سالهای گذشته، هیچ ناشری از داخل افغانستان در نمایشگاه امسال حضور ندارد.
مسئولان برگزاری نمایشگاه و تعداد محدود ناشران افغانستانی مستقر در ایران که در نمایشگاه امسال حضور دارند، درباره عدم حضور ناشران داخل افغانستان در این رویداد بزرگ فرهنگی، ابراز بیاطلاعی میکنند؛ اما برخی فعالان فرهنگی میگویند که ممکن است محدودیتهای وضعشده از سوی طالبان، یکی از موانع اصلی در مسیر مشارکت ناشران داخلی افغانستان باشد.
در این میان اما یعقوب هلمندی؛ دبیر دوم سفارت افغانستان در تهران به نمایندگی از طالبان در مراسم افتتاحیه سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت کرد؛ اقدامی که انتظارها درباره حضور پررنگ ناشران افغانستانی در این نمایشگاه را افزایش داد؛ اما خبرنگار ایراف در محل برگزاری نمایشگاه کتاب در مصلی امام خمینی(ره) تهران میگوید که به جز تعداد محدودی از ناشران افغانستانی مستقر در ایران، هیچ ناشری از داخل افغانستان، حضور ندارد.
این در حالی است که در سالهای گذشته، ناشران افغانستانی به طور چشمگیری در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران، حضور داشتند و کتابهای چاپ افغانستان به صورت گسترده در غرفههای مربوط به این ناشران به بازدیدکنندگان و اهالی فرهنگ، عرضه میشد.
با این وصف، آگاهان میگویند که با تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، سیاستهای سختگیرانهای از سوی آنها در حوزه چاپ و نشر، وضع و اعمال شده که بخشی از آن، محدودیت بر شرکت ناشران افغانستانی در رویدادهای فرهنگی منطقهای به ویژه در ایران بوده است.