به گزارش ایراف، مقامهای آمریکایی به رویترز گفتهاند که یک جنگنده برتری هوایی(شکاری) پاکستانی ساخت چین بامداد روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت حداقل دو هواپیمای نظامی هند (رافائل ساخت فرانسه) را سرنگون کرد که این یک نقطه عطف مهم برای پکن است.
اما سخنگوی نیروی هوایی هند در پاسخ به سوال رویترز در باره این ادعای مقامات آمریکایی از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.
در این میان، عملکرد یک جت جنگنده پیشرو چینی در برابر رقیب غربی (جت ساخت فرانسه)، به دقت در واشنگتن زیر نظر بوده تا مشخص شود پکن در هرگونه رویارویی احتمالی بر سر تایوان یا منطقه وسیعتر هند-اقیانوسیه چگونه عمل خواهد کرد.
این در حالی است که هند بامداد چهارشنبه ( ۱۷ اردیبهشت) به چندین نقطه از خاک پاکستان حملات هوایی انجام داد.
در پی آن، احمد شریف چودری، سخنگوی ارتش پاکستان گفت: ۱۲ پهپاد هندی را در شهرهای کراچی، لاهور، راولپندی، اتک، گوجرانواله، بهاولپور، چکوال، ملتان، شیخوپورہ، گجرات، گھوتکی، چور و میانوسند؛ منهدم کردیم.
گفتنی است که به تازگی محققان ارتش چین اعلام کردهاند با استفاده از فناوری هایپرسونیک میتوانند موشکهایی را از فضا و پلتفرمهای مختلف شلیک و با سرعت ۲۰ ماخ (حدود ۲۱ هزار کیلومتر بر ساعت) اهداف جهانی را در ۳۰ دقیقه هدف بگیرند.
به نقل از رسانههای بینالمللی، این موشکها که از نوع بازگشتی گلایدر (یا RGVs) هستند، از طراحی آیرودینامیک بهره میبرند و میتوانند در ارتفاعات بالا، مانورهای سنگین بدهند.
محققان چینی میگویند که این موشکها میتوانند «در بازههای زمانی کوتاه، جهشها یا تغییر مسیرهای بزرگ» داشته باشند و بهدلیل سرعت و قدرت مانور زیاد، شانس نفوذ به سیستمهای دفاعی دشمن را افزایش میدهند.
این گزارش به نقاط ضعف این سیستم تسلیحاتی چین نیز اشاره کرده است.
به گفته تیم تحقیقاتی، رد فروسرخ (Infrared Signature) بالای این موشکها میتواند آنها را از فاصله زیاد قابلردیابی کند.