به گزارش ایراف، او این اظهارات را در گفتوگو با یک رسانه روسی بیان کرده و همچنین تأکید کرده که برقراری روابط عادی با حکومت طالبات به سود روسیه است و باید زمینه قانونی آن فراهم شود.
به گفته کابلوف، حذف نام طالبان از فهرست گروههای ممنوعه، شرط اصلی برای آغاز همکاریهای رسمی و اقتصادی با افغانستان است.
نماینده ویژه روسیه برای افغانستان در این زمینه گفت: «بدون حذف نام طالبان از فهرست گروههای ممنوعه روسیه، برقراری روابط رسمی نه تنها میان نهادهای امنیتی، بلکه در بخشهای اقتصادی و تجاری نیز ممکن نخواهد بود.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این، امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان پس از در دیدار با کابلوف در کابل گفته بود که حکومت سرپرست طالبان قرار است بهزودی یک دیپلمات در سطح سفیر به مسکو معرفی کند.
از سوی دیگر، روز گذشته مجله آمریکایی (EIR) در مقالهای گفت که گفتوگوهایی درباره ارتقای ماموریت دیپلماتیک طالبان به سفارت در مسکو بین روسیه و مقامهای طالبان انجام شده است.
در این مقاله آمده است که پس از حذف نام طالبان از فهرست گروههای ممنوعه روسیه، ضمیر کابلوف در سفر به کابل، خبر تبدیل شدن ماموریت دیپلماتیک افغانستان به سفارت را به مقامهای طالبان داده است.
این مقاله میافزاید که روسیه همچنین تاکید کرده است که ارتقای ماموریت کنونی به سفارت در مسکو به معنای بهرسمیت شناختن حکومت طالبان نیست.
دادگاه عالی روسیه در ۱۷ آوریل ۲۰۲۵ شمولیت طالبان در لیست گروههای ممنوعه را به تعلیق در آورد. این اقدام بر اساس فرمان سال ۲۰۲۴ ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه صورت گرفت که زمینه را برای حذف طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی فراهم میکند.
در پی آن، ذبیحالله مجاهد سخنگوی طالبان از این تصمیم روسیه استقبال کرد و گفت: «روسیه کشور مهم در منطقه است و افغانستان روابط خوب و قابل اعتماد با این کشور دارد. ما روابط تجاری خوب با روسیه داریم و این روابط هنوز در حال گسترش است.»