به گزارش ایراف، بر اساس گزارش منابع معتبر، با وجود دعوت رسمی پاکستان از امیرخان متقی برای سفر به اسلامآباد، هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان، تاکنون به او اجازه این سفر را نداده است.
منابعی در وزارت خارجه طالبان نیز تأیید کردهاند که تاکنون هیچ برنامهای برای سفر امیرخان متقی به اسلامآباد در دست نیست.
روز گذشته (سهشنبه، ۱۶ اردیبهشت) امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان در تماس تلفنی با اسحاقدار، معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان از او برای سفر دوباره به کابل دعوت کرده است.
دو هفته پیش، وزیر خارجه پاکستان در سفری به کابل برای حل تنشها با طالبان، به صورت رسمی از امیرخان متقی دعوت کرد تا به اسلامآباد سفر کند.
هرچند وزارت خارجه طالبان این دعوت را پذیرفت؛ اما اکنون گزارشها به نقل از منابع طالبان میگویند که هبتالله آخوندزاده به امیرخان متقی اجازه انجام این سفر را نداده است.
هنوز دلیل مخالفت رهبر طالبان با سفر امیرخان متقی به پاکستان مشخص نشده است.
این در حالیاست که امیرخان متقی روز گذشته در تماسی که با وزیر خارجه پاکستان داشت، بار دیگر از او دعوت کرد که به کابل سفر کند.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان، در این باره گفته است: در این گفتگوی تلفنی، درباره روابط دوجانبه، مسائل ترانزیتی، وضعیت منطقه و تنش میان پاکستان و هند بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
در این تماس تصمیم گرفته شد تا کالاهای ترانزیتی تاجران افغان که در گذرگاههای کراچی و واگه متوقف شده بودند، آزاد شوند.
همچنین توافق شد که هر دو کشور تلاش کنند تا موانع موجود در مسیرهای ترانزیتی برطرف شوند.
همچنین دو طرف تأکید کردند که تماسها و رفتوآمد هیئتهای بلندپایه میان دو کشور افزایش یابد و برای گسترش روابط دوجانبه تلاش صورت گیرد.
همزمان با این، وزارت خارجه پاکستان نیز در بیانیهای درباره این تماس اعلام کرد که اسحاقدار در جریان گفتگو، موضوع اقدامات یکجانبه و تحریکآمیز اخیر هند علیه پاکستان را مطرح کرده است.
پاکستان همواره طالبان را به پشتیبانی از تیتیپی متهم کرده است؛ ادعایی که از سوی طالبان بیبنیاد دانسته شده است؛ اما این موضوع به یک گره کور در رابطه دو طرف مبدل شده است.
دیدارها، تماسها و سفرها میان طالبان و مقامهای پاکستانی در حالی صورت میگیرند که پیش از این هند، رقیب دیرینه پاکستان، موضع جنجالی را در مورد روابط طالبان و پاکستان مطرح کرد.
وزیر خارجه هند گفت که پاکستان «حامی صنعت تروریسم» و «پشتیبان طالبان» بوده است و ناامنی امروز پاکستان نتیجه همین حمایتها بوده است.