سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با حضور ۲۳۰۰ ناشر ایرانی و خارجی افتتاح شد

به گزارش ایراف، سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امروز ۱۷ اردیبهشت ماه با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، عباس صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقامات فرهنگی کشور و برخی از مسئولان کشورهای دیگر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران بازگشایی شد. این نمایشگاه که به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی سال در ایران شناخته می‌شود، تا تاریخ ۲۷ اردیبهشت ماه پذیرای علاقه‌مندان به کتاب و نشر خواهد بود.

در مراسم افتتاحیه، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این رویداد فرهنگی، گفت: از همه دست اندرکارانی که هر سال نمایشگاه کتاب را برگزار می‌کنند، تقدیر و تشکر می‌کنم. ناشران و نویسندگان در بخش‌های اداری زحمات زیادی می کشند که این چند روز این امکان برقرار شود.

قالیباف افزود: موضوع تربیت در هر فرهنگی به ویژه در فرهنگ اسلامی بسیار مهم و اساسی است. تربیت به فرموده امام راحل (ره)، اساس دنیا و عالم است. اگر تربیت انسان انجام نشود، از هر شیطانی مضرتر است. اگر تربیت صحیح و مفید باشد، برای انسان و جامعه از هر چیزی مفیدتر است. بدون شک بحث کتاب و کتابخوانی ارتباط مستقیمی با بحث تربیت دارد.

وی ادامه داد: در نظام اسلامی ما، کتاب و کتابخوانی انسان را در نقطه‌ای قرار می‌دهد که در موضع صحیح زندگی خود قرار گیرد و بیشترین ابتکار و خلاقیت را داشته باشد. افتخار ما به عنوان یک ایرانی آن تمدن کهن و به عنوان یک مسلمان در تمدن اسلامی این است که معجزه پیامبر اکرم (ص) قرآن کریم بود.

پیشنهاد:  هشدار ایران به همسایگان: حمایت از حمله آمریکا اقدامی خصمانه است

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بدون شک کتاب یک عمق راهبردی در فرهنگ اسلامی و ایرانی ما دارد و باید آن را اساسی بدانیم و به آن توجه کنیم. در این ۱۷ سال اخیر، نام گذاری‌های شعار سال با تاکید بر اقتصاد بوده و رهبر انقلاب بارها بر آن تاکید فرمودند و کاملاً درست است، اما یادمان نرود که رهبر انقلاب چندین نوبت همزمان با تاکید بر اقتصاد، بر توجه به مقوله فرهنگ هم تاکید کردند. مهم‌ترین شاخص رشد، فرهنگ است.

قالیباف تاکید کرد: باید به فرهنگ توجه کنیم. شاخص اصلی پیشرفت کشور، فرهنگ است. حتی در اقتصاد هم که اولویت ماست، همه می‌دانیم که اقتصاد ما از ناترازی ها در بخش‌های مختلف از جمله انرژی و آب رنج می‌برد و در همین جا هم و برای رفع مشکلات اقتصادی هم ما نیازمند فرهنگ به ویژه فرهنگ تولید، فرهنگ کار و فرهنگ مصرف هستیم.

همچنین عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: کتاب به عنوان یک تفکر منسجم است. اگر جامعه ای می‌خواهد بماند و حذف نشود جز با کتاب قدرت ماندگاری پیدا نمی‌کند. دغدغه کتاب را همه کسانی که دغدغه توسعه ایران را دارند، باید داشته باشند.

وی افزود: اگر می‌خواهید توسعه اجتماعی بدرستی اتفاق بیفتد به تولید و مصرف کتاب خوب نیاز داریم. نمایشگاه کتاب فرصتی است برای بیان دغدغه های حوزه کتاب و باید آن را مغتنم شماریم.

محسن جوادی رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ضمن عرض خوشامد به تمام حاضران گفت: از حضور همه شما عزیران قدردانی میکنم و این نمایشگاه صرفا برای نشر نیست.

پیشنهاد:  رایزنی طالبان و سازمان ملل درباره برگزاری نشست‌های مشترک با ایران و پاکستان در زمینه مهاجرت

وی افزود: ۲۳۰۰ ناشر داخلی و خارجی در این نمایشگاه حضور دارند و این حضور گسترده نشان از اعتماد ناشران به چرخه فرهنگی کشور دارد. در بخش مجازی امکان دسترسی به ۱۳۵ کتاب الکترونیک فراهم شده و این یک دستگاه بی نظیر است.

رییس نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عنوان کرد: رویکرد وزارت فرهنگ واگذاری نمایشگاه به صنف نشر است و این یک نگاه فرهنگی است.

جوادی بیان کرد: کشور عراق امسال مهمان ویژه نمایشگاه تهران است. ما باور داریم فرهنگ بیش از هر وسیله ای می‌تواند درهای گفتگو و همدلی را باز کند.

وی گفت: در حوزه یارانه ما ۲۵ درصد بر مجموعه یارانه نشر افزوده ایم. بیش از ۲۰۰۰ درخواست برای مناسبت های مربوط به کتاب داشته ایم اما به دلیل محدودیت نتوانستم همه را قبول کنیم.

ابراهیم کریمی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان در مراسم افتتاحیه سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این رویداد فرهنگی، بیان کرد: بدون این نمایشگاه شهر ما چیزی کم دارد اما در این سال‌ها کتاب حال و روز خوبی ندارد و متاسفانه نقش کتاب در جامعه ما کمرنگ شده است. با وجود توصیه های متعدد به کتابخوانی اتفاق مثبتی در این زمینه رخ نمی دهد.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با مشارکت بیش از ۲۳۰۰ ناشر داخلی و خارجی برگزار شده و علاوه بر عرضه انواع کتاب‌های علمی، ادبی، فرهنگی و تخصصی، برنامه‌های جانبی متنوعی نیز برای بازدیدکنندگان تدارک دیده شده است.

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال نیز شاهد حضور گسترده غرفه‌های متعددی از کشورهای مختلف است. ناشران و مؤسسات فرهنگی از سراسر جهان با ارائه آثار و کتاب‌های متنوع، فرصتی عالی برای معرفی فرهنگ و ادبیات کشورهای خود به مخاطبان ایرانی فراهم کرده‌اند. این حضور بین‌المللی نشان‌دهنده تعاملات فرهنگی و ارتقاء روابط نشر بین‌المللی است و به بازدیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا از نزدیک با دستاوردهای ادبیات جهانی آشنا شوند.

پیشنهاد:  مذاکرات هسته‌ای؛ هدف ایران حذف تحریم‌های ظالمانه است

 

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=61753
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x