به گزارش ایراف، به گفته مقامهای بهداشتی، از میان این شهدا، ۹۰۸ نوزاد کمتر از یک سال سن داشتهاند و ۳۱۱ کودک نیز پس از تولد در جریان جنگ به شهادت رسیدهاند.
آماری تکاندهنده که نشان میدهد بهطور میانگین هر ۴۰ دقیقه یک کودک کشته شدهاست.
«مروان الهمص» مدیر بیمارستانهای صحرایی وزارت بهداشت، به محاصره غزه و بستهبودن گذرگاهها طی دو ماه گذشته اشاره و تأکید کرد که شرایط بهداشتی در باریکه غزه در وضعیت وخیمی قرار دارد.
وی گفت بسیاری از مراکز مراقبتهای اولیه به دلیل بمباران یا قرار داشتن در مناطق تخلیهشده تعطیل شدهاند و هزاران کودک و زن باردار از دسترسی به خدمات پزشکی محروم ماندهاند.
بر پایه گزارش وزارت بهداشت غزه، کمبود داروهای مرتبط با سلامت زنان و کودکان به ۵۱ درصد رسیدهاست. مکملهای غذایی، ویتامینها، واکسنها و شیر خشک تقریباً نایاب شدهاند و واکسن فلج اطفال نیز همچنان اجازه ورود به غزه را ندارد. این شرایط، نظام پیشگیرانه بهداشتی را در آستانه فروپاشی قرار دادهاست.
در این میان تاکنون ۵۷ کودک بهدلیل سوءتغذیه و کمبود شیر درمانی جان باختهاند.
الهمص گفته است که بسیاری از کودکان تنها به یک وعده ناقص غذایی در روز وابستهاند و از آب آشامیدنی سالم محروم هستند.
وزارت بهداشت همچنین به طور مستند اظهار نموده که شماری از کودکان در حین تلاش برای دریافت غذا از مراکز خیریه، که هدف حملات مستقیم قرار گرفتهاند، جان خود را از دست دادهاند.
این نهاد هشدار داد که هزاران کودک بیخانمان شدهاند و در مکانهایی زندگی میکنند که حتی ابتداییترین نیازهای زیستی را ندارند. همچنین زنان باردار برای رسیدن به بیمارستانها، بهویژه در شبها که حملات شدت میگیرد، با دشواری جدی مواجهاند.
گفتنی است در پایان این نشست، وزارت بهداشت با فراخوانی جهانی از نهادهای بینالمللی و وجدانهای بیدار خواست برای توقف قحطی، نجات جان کودکان غزه و رفع ممنوعیت ورود دارو وارد عمل شوند و تأکید کرد که در برابر این نسلکشی، سکوت، جنایت است.
این در حالی است که مرحله نخست توافق آتشبس میان حماس و رژیم صهیونیستی، که از ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ با میانجیگری مصر و قطر آغاز شده بود، در اوایل مارس به پایان رسید. با وجود پایبندی حماس، بنیامین نتانیاهو از اجرای مرحله دوم سر باز زد و از ۱۸ مارس، نسلکشی را از سر گرفت.