سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان: شخصیت ملا عمر، حیرت پادشاهان و سیاست‌مداران را برانگیخته است

به گزارش ایراف، به نقل از منابع خبری، وزیر تحصیلات عالی طالبان، روز شنبه (۱۳ اردیبهشت) در کارگاهی که در دانشگاه کابل پیرامون زندگی و دستاوردها و عملکرد ملا عمر برگزار شد، از دانشجویان خواست تا زندگی، دستاوردها و عملکرد و بصیرت سیاسی ملا عمر، رهبر پیشین این گروه را مطالعه و عادات او را در خود پرورش دهند.

سرپرست وزارت تحصیلات عالی طالبان در ادامه به اوصاف ملا عمر اشاره کرد و اظهار داشت: «ملا عمر شخصیتی چنان برجسته داشت که هنوز هم سیاست‌مداران، پادشاهان و عالمان جهان از او در شگفت‌اند و درباره زندگی، رفتار و پیشرفت‌هایش تحقیق می‌کنند.»

ندیم همچنین بر اهمیت آموزش اخلاق اسلامی در کنار علوم مدرن تأکید کرد و افزود: «جوانان باید در کنار آموزش هر رشته‌ای که انتخاب می‌کنند، مسیر اسلامی را نیز دنبال کنند.»

ملا محمد عمر چه کسی بود؟

ملا محمد عمر، که از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی رهبری رژیم طالبان در افغانستان را برعهده داشت، یکی از افراد تحت تعقیب ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شد.

گفته می‌شود ملا محمد عمر در سال ۱۹۵۹ میلادی در روستای نوده قندهار متولد شد و در یک خانواده فقیر چشم به جهان گشود.

او هیچ دارایی از پدر به ارث نبرد؛ پدرش روحانی مسجد روستایشان بود.

ملا عمر سه ساله بود که پدرش درگذشت و او تنها فرزند والدینش به شمار می‌رفت. پس از آن، مادر ملا عمر با برادر شوهرش به نام مولوی محمد انور، ازدواج کرد.

حاصل ازدواج مادر ملا عمر با مولوی محمد انور، سه پسر و چهار دختر بود.

پیشنهاد:  هیئت اقتصادی طالبان در تاشکند: ازبکستان در مدیریت آب‌های افغانستان همکاری می‌کند

ملا عمر آموزش‌های ابتدایی دینی را از پدرخوانده‌اش، مولوی محمد انور، که بعدها با خانواده‌اش به ارزگان نقل مکان کرد، فرا گرفت.

مولوی انور در ارزگان نیز در یکی از مساجد به عنوان روحانی فعالیت می‌کرد.

زمانی که نیروهای اتحاد جماهیر شوروی سابق به افغانستان حمله کردند، ملا محمد عمر نوزده سال داشت.

در آن زمان، او در شهرستان میوند قندهار حضور داشت و به مجاهدین پیوست.

ملا عمر فعالیت خود را با فرمانده ملا نیک محمد، که در جبهه مولوی خالص حضور داشت، آغاز کرد.

پس از سقوط رژیم دکتر نجیب در افغانستان، گروه‌های مجاهدین وارد جنگ‌های داخلی شدند. در همین زمان بود که گروه تحریک طالبان به رهبری ملا محمد عمر شکل گرفت و فعالیت خود را از قندهار آغاز کرد. دامنه نفوذ طالبان به تدریج گسترش یافت تا اینکه در سال ۱۹۹۶ میلادی این گروه وارد کابل شد.

ملا عمر در دوران اقتدار تقریباً شش ساله‌اش بیشتر در قندهار اقامت داشت و در همان زمان روابط نزدیکی با اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده، برقرار کرد.

پس از حمله آمریکا به طالبان و القاعده در سال ۲۰۰۱ میلادی در افغانستان، هیچ خبری از سرنوشت ملا محمد عمر در دست نبود و هیچ عضو طالبان نیز ادعا نکرده بود که به طور مستقیم با او در تماس بوده است.

مرگ ملا عمر در ۶ مرداد ۱۳۹۴ افشا شد و اعلام گردید که او دو سال پیش از آن درگذشته است؛ این در حالی بود که در این دو سال، پیام‌هایی به مناسبت عید فطر و عید قربان از طرف او منتشر می‌شد.

پیشنهاد:  طالبان خواهان سرمایه‌گذاری ترکیه در افغانستان شد

منابع طالبان هیچ‌گاه جزئیات مربوط به درگذشت بنیان‌گذار خود را فاش نکردند و در اعلامیه نیز محل فوت او ذکر نشد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=61339
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x