به گزارش ایراف، در این نشست، تنشهای اخیر میان دو کشور هند و پاکستان، پیامدهای آن بر منطقه و بهویژه افغانستان مورد بحث قرار گرفت و نور احمد نور، رئیس سیاسی وزارت امور خارجه طالبان، بهعنوان سخنران اصلی در این نشست حضور یافته و سخنرانی کرد.
حکمتالله زلاند، معاون مرکز مطالعات استراتژیک با بیان اینکه با هر دو کشور تعامل داریم گفت: از آنجا که پاکستان و هند در همسایگی ما قرار دارند، در صورت گسترش تنشها، این موضوع تأثیر منفی مستقیم بر منطقه و افغانستان خواهد داشت.
نوراحمد نور در مورد عوامل اخیر تشدید درگیری میان پاکستان و هند اظهار داشت که حمله به گردشگران در کشمیر باعث افزایش تنش شد و هر دو کشور اقداماتی را اتخاذ کردهاند که منطقه و بهویژه افغانستان را تحت تأثیر قرار داده است.
وی بسته شدن بندر واگه را یادآور شده و گفت که بسته شدن این بندر باعث توقف عملی کالاهای تجاری افغانستان شده و به بخش تجارت کشور زیان قابلتوجهی وارد کرده است و لازم است که این گروه برای حوادث احتمالی آمادگی لازم را داشته باشد.
نور احمد نور با اشاره به مشترکات و تعامل با این دو کشور اظهار داشت: «ما خواهان جنگ میان آنها نیستیم، بلکه در پرتو سیاست متوازن و اقتصادمحور این گروه و با توجه به اهمیت ثبات و امنیت منطقه، خواستار حلوفصل صلحآمیز این اختلافات هستیم.»
در این نشست حافظ اکرامالدین کامل، جنبه حقوقی موضوع بستن آب رودخانه ایندوس میان پاکستان و هند را واکاوی کرد.
وی خاطر نشان کرد: از یک سو، به لحاظ فنی بستن این رودخانه در بلندمدت دشوار به نظر میرسد و از سوی دیگر، بر اساس قوانین بینالمللی، این اقدام ابعاد حقوقی گوناگونی دارد. با این حال، این موضوع نیز بهعنوان یکی از پیامدهای قابلتوجه تنش کنونی میان دو کشور مطرح شده است.
گفتنی است که با آغاز تنش ها میان هند و پاکستان، وزارت خارجه طالبان در بیانیهای حمله در کشمیر تحت کنترل هند را محکوم و با قربانیان اظهار همدردی کرد و آن را «برهم زدن تلاشها برای ثبات و امنیت منطقه» خواند.
با این حال فرید ماموندزی، سفیر پیشین افغانستان در دهلی اذعان می کند که افغانستان مرکز رقابت میان هند و پاکستان شده و همیشه از این موضوع آسیب دیده است.
به عقیده وی، حکومت طالبان «هنوز نمیداند که جانب کدام طرف را بگیرد.»