به گزارش ایراف؛ استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل ملل متحد در یک نشست خبری گفت که این بودجه شامل ۶.۶ میلیون دلار از صندوق مرکزی واکنش اضطراری و ۱۰ میلیون دلار از صندوق بشردوستانه افغانستان است.
به گفته او، این نخستین و بزرگترین تخصیص مشترک برای حمایت از اقدامات پیشگیرانه در برابر خشکسالی در افغانستان به شمار میرود.
چهار ولایت فاریاب، سرپل، تخار و بدخشان قرار است در این پروژه شامل باشند. ولایتهایی که همچنان از خشکسالیهای پیدرپی آسیب میبینند. تنها در هفته گذشته کشاورزان در این ولایتها تأیید کردند که فاریاب با بدترین خشکسالی خود در بیش از پنج سال گذشته مواجه شده است.
در همین حال، تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه که اکنون در افغانستان بهسر میبرد، تأکید کرده است: «با استفاده از دادهها و اطلاعات علمی، میتوانیم سریعتر اقدام کنیم، از افراد بیشتری محافظت نماییم و منابع محدود را مؤثرتر بهکار بگیریم؛ بهویژه در زمانی که کاهشهای گسترده بودجه، بحران بشری در افغانستان را وخیمتر کرده است.»
فلچر افزود که پیش از شدت گرفتن خشکسالی در ماههای آینده، سازمان ملل و شرکای بشردوستانهاش کمکهایی را شامل پول نقد و اقلام ضروری برای تقویت امنیت غذایی، پشتیبانی از کشاورزی و دامداری، تأمین آب، بهداشت، سلامت و تغذیه در اختیار مردم قرار خواهند داد.
به گفته او، امروز در کابل، او با نمایندگان سازمانهای مردمنهاد، نهادهای تحت رهبری زنان و فعالان جامعه مدنی، بهویژه در حوزه حقوق زنان، دیدار کرده و قرار است فردا به سفر خود در افغانستان پایان دهد.
پنج نهاد سازمان ملل در این روند با شش نهاد غیردولتی بینالمللی و ۱۰ سازمان محلی افغانستان همکاری میکنند تا واکنشها با محوریت رهبری محلی صورت گیرد.
از سوی هم ایندریکا راتواته، معاون نماینده ویژه دبیرکل و هماهنگکننده امور بشردوستانه در افغانستان، گفته است: «هر دلاری که اکنون سرمایهگذاری میکنیم، در آینده باعث صرفهجویی در هزینهها و نجات جانهای بیشتری میشود. این یک ابتکار کاملاً مبتنی بر دادهها است که به خانوادهها فرصتی میدهد تا پیش از رسیدن شرایط وخیمتر، معیشت خود را حفظ کنند.»
افغانستان اکنون به فهرست کشورهای رو به گسترشی میپیوندد که در آنها بودجههای تجمیعشده سازمان ملل از اقدامات پیشبینیشده پشتیبانی میکنند.
این سازوکارها، امکان واکنشهای سریعتر و مؤثرتر را در مواجهه با بحرانهایی چون خشکسالی، سیل، طوفان و شیوع بیماری فراهم میسازند.
ملل متحد گفته است که از سال ۲۰۲۰، صندوق مرکزی واکنش اضطراری و صندوقهای تجمیعشده کشوری بهترتیب ۱۲۲ میلیون و ۴۸ میلیون دلار را برای چنین واکنشهایی در سطح جهان اختصاص دادهاند.
از سوی دیگر، دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز امروز گزارشی از وضعیت حقوق بشر در این کشور منتشر کرده که دوره زمانی ژانویه تا مارچ سال جاری را پوشش میدهد.
در این گزارش، ضمن بررسی وضعیت کلی حقوق بشر، بهویژه بر محدودیتها علیه زنان و دختران تأکید شده است.
یوناما هشدار داده که زنان همچنان از پیوستن به نیروی کار و دسترسی آزادانه به خدمات بدون همراهی یک خویشاوند مرد محروم هستند و دختران نیز از حق آموزش بیبهره هستند.