به گزارش ایراف، این شورا، امروز پنجشنبه، ۱۱ اردیبهشت، با نشر اعلامیهای در وب سایت خود نوشته است که این هیئت روز سهشنبه، ۹ اردیبهشت، در دیدار با نمایندگان وزارتهای امور خارجه، کشور و اداره امور مهاجرت خواستار اتخاذ تدابیر مناسب از سوی این کشور در راستای حمایت از مهاجران افغانستان، بهویژه افرادی که در معرض تهدید طالبان قرار دارند، شده است.
شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت مهاجرین که بیشتر آنها شامل کارمندان حکومت پیشین، قضات، افسران پلیس و فعالان سیاسی افغانستان هستند، از جمهوری اسلامی ایران خواست تا به میزبانی خود از این افراد ادامه داده و آنها را از خطر اخراج نجات دهد.
این هیئت همچنین طرحی را برای مقامهای جمهوری اسلامی ایران ارائه کردند که بعد از رایزنی طولانی بین دو طرف قرار بر این شد که این طرح مورد بررسی قرار گیرد و نتیجهاش به شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان اعلان شود.
این اعلامیه همچنین میافزاید که مقامهای جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با ابراز حس دوستی و حمایت از مردم افغانستان، وعده دادند که وضعیت مهاجران را بررسی کرده و برنامههای لازم برای بهبود شرایط آنها را به اجرا بگذارد.
مقامهای ایرانی تاکید کردند، افرادی که جان و مالشان در خطر است و افرادی دارای بیماریهای صعبالعلاج هستند، از حمایتهای ویژه این کشور برخوردار خواهند شد.
شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان تاکید کرده است که این دیدارها در فضایی دوستانه و مثبت به پایان رسید و هیات این شورا از دولت و مردم ایران به خاطر میزبانی و حمایتهای آنان قدردانی کردند.
گفتنیاست که انجمن دوستی ایران و افغانستان، ۶ اردیبهشت، در واکنش به افزایش رفتارهای نژادپرستانه علیه مهاجران افغانستانی در ایران، با صدور بیانیهای ضمن یادآوری پیوندهای تاریخی و فرهنگی دو ملت، خواستار مداخله قانونی و فوری برای پایان دادن به این روند تبعیضآمیز شد.
ایران در طول چهاردهه گذشته میزبان جمعیتی قابل توجه از اتباع افغانستانی بوده است. در آخرین آمار، مشاور وزیر و رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور چندی پیش، تعداد اتباع افغانستانی مجاز و غیرمجاز در ایران را 6 میلیون و 100هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 2 میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مجاز، 2 میلیون نفر غیرمجاز و 2 میلیون نفر در دسته افراد سرشماری شده هستند.