تسریع در ترخیص محموله‌ها با راه‌اندازی سامانه هوشمند در گمرک‌های افغانستان

به گزارش ایراف، طبق این گزارش سامانه گمرکی هوشمند که به‌تازگی در افغانستان پیاده‌سازی شده، به‌طور قابل توجهی روند ترخیص کالاهای بشردوستانه را ساده کرده است.

در این گزارش آمده است که پیش از این، روند ترخیص کالاها زمان‌بر و پیچیده بود و سازمان‌های امدادی مجبور بودند با ۱۴ مجموعه کاغذبازی جداگانه مواجه شوند.

اما با استفاده از این سامانه، تعداد فرم‌ها از ۱۴ به تنها یک فرم کاهش یافته است، که این امر موجب تسریع در ترخیص محموله‌های کمک‌های بشردوستانه شده است.

طبق این گزارش در سال ۲۰۲۴، بیش از ۱۴هزار کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه به افغانستان وارد شدند که شامل محموله‌هایی از آژانس‌های سازمان ملل متحد مانند یونیسف، برنامه جهانی غذا و کمیساریای عالی پناهندگان بود.

بیش از ۳۵۰ هزار کیلوگرم کالاهای امدادی از پرداخت عوارض گمرکی معاف شدند که این امر تسهیل بیشتری برای رساندن کمک‌ها به جوامع آسیب‌پذیر فراهم کرد.

بر بنیاد این گزارش علاوه بر تسهیل کمک‌های بشردوستانه، سامانه‌های گمرکی هوشمند به کسب‌وکارهای افغانستان‌ نیز کمک کرده‌اند.

در این گزارش به نقل از شاه‌گل گلزاده، کارآفرین در ولایت نیمروز، آمده است که او با استفاده از این سامانه‌ها توانسته‌است تولیدات داخلی خود را به بازارهای جهانی صادر کند و وابستگی به واردات را کاهش دهند.

سازمان تجارت و توسعه ملل متحد تاکید کرده است که پذیرش سامانه های گمرکی هوشمند در افغانستان می‌تواند به تسهیل تجارت، بهبود شرایط اقتصادی و ایجاد فرصت‌های جدید برای زنان کارآفرین و کسب‌وکارهای کوچک کمک کند.

به گفته این سازمان این تحولات در راستای ارتقای اقتصاد افغانستان و تضمین دسترسی بهتر به کمک‌های بشردوستانه در این کشور است.

پیشنهاد:  فعالیت بنیاد گیتس در افغانستان ادامه می‌یابد

در این گزارش آمده است که این تحولات در گمرک‌های افغانستان نه‌تنها به تسهیل فرآیندهای تجاری کمک کرده، بلکه با حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، به‌ویژه کسب‌وکارهایی که توسط زنان رهبری می‌شوند، فرصت‌های جدیدی برای رشد اقتصادی فراهم کرده است.

این در حالی‌است که پیش از این تاجران و سرمایه‌گذاران افغان همواره از روند پیچیده پرداخت محصول در گمرکات افغانستان شکایت کرده‌اند.

با فعال شدن سامانه هوشمند، کارهای گمرکی آسان، از فساد جلوگیری شده و عواید نیز بگونه شفاف جمع‌آوری می‌شود.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=61040
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x