به گزارش ایراف، سیگار در گزارش سه ماهه خود به نقل از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که کمکهای اضطراری غذایی به افغانستان، که پیش از این از تعلیق معاف شده بودند، به دلیل تلاش برای کاهش مداخله طالبان متوقف شدهاند. همچنین، سایر کمکهای نقدی نیز به علت نگرانی از سوءاستفاده و عدم شفافیت در حسابدهی، لغو شدهاند.
سیگار در این گزارش ارسالی به کنگره آمریکا همچنین اعلام کرد که تمامی کمکهای اداره توسعه بینالمللی ایالات متحده به افغانستان، به استثنای دو برنامه، لغو شدهاند. این دو برنامه عبارتند از صندوق بورسیه تحصیلی زنان و برنامه حمایت از موفقیت دانشجویان در افغانستان که آموزش آنلاین از طریق دانشگاه آمریکایی افغانستان را تأمین مالی میکند.
بر اساس گزارش سیگار، برنامه اولی تا تاریخ ۳۰ ماه ژوئن سال ۲۰۲۵ فعال باقی میماند و برنامه دومی هم در ماه دسامبر ۲۰۲۶ خاتمه مییابد.
سیگار در گزارش سه ماهه خود همچنین یادآور شد که ایالات متحده، به عنوان بزرگترین حامی برنامههای کمکرسانی به مردم افغانستان، از زمان به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ تاکنون، بالغ بر ۳.۸۳ میلیارد دلار به صورت کمکهای بشردوستانه و توسعهای به این کشور اختصاص داده است
در حالی از قطع کمکهای اضطراری آمریکا به افغانستان گزارش داده میشود که پیشتر نهادهای بشری نسبت به عواقب خطرناک این موضوع هشدار دادهاند.
برنامه جهانی غذا در همین راستا گفته؛ در شرایط فعلی که فقر و بیکاری دامنگیر مردم افغانستان است و از طرفی این کشور با موج فزاینده از بازگشتکنندگان مواجه است، کاهش و یا قطع کمکها به این کشور به معنای «مجازات مرگ برای میلیونها نفر» خواهد بود.