به گزارش ایراف، محمداشرف حقشناس سخنگوی این وزارتخانه، امروز (پنجشنبه، ۱۱ اردیبشهت) با انتشار این آمار در ایکس گفته است که این ده هزار کانتینر ۲۰ فوتی بوده و حاوی کالاهای تجاری که از کشور چین به افغانستان منتقل شدند.
به گفته او، این کریدور چهارجانبه ریلی میان افغانستان، چین، ازبکستان و قرقیزستان در دوره حاکمیت طالبان در سال ۲۰۲۲ ایجاد و در پی آن انتقال کانتینری به بندر حیرتان آغاز شد.
حقشناس همچنین افزود، در جریان سفر اخیر محمد اسحاق صاحبزاده معاون وزارت خدمات عمومی طالبان، به ازبکستان، تفاهمنامه همکاری در مورد دهلیز اقتصادی ریلی میان افغانستان، ازبکستان، قرقیزستان و چین برای سال ۲۰۲۵ نیز تمدید شده است.
این دهلیز چهارجانبه که از طریق کشورهای چین، قرقیزستان و ازبکستان عبور میکند و به راهآهن حیرتان–مزارشریف در افغانستان متصل میشود.
مسئولان وزارت خدمات عمومی طالبان، میگویند؛ انتظار میرود که با تمدید این توافق، انتقالات ریلی از این مسیر بهطور چشمگیری افزایش یابد.
دیدار حاشیهساز بابک زنجانی با مقام طالبان
روز گذشته، بابک زنجانی با انتشار توئیتی در شبکه ایکس از دیدار با مقام طالبان و افتتاح اولین مسیر ریلی چین به افغانستان از طریق ایران، خبر داده است.
به گفته او، طی تفاهمی، دات وان ریل، در هفتههای آتی مسیر ترانزیت واگنهای خود از بندر امیراباد و سرخس کشور ایران به مقصد روزنک (۶۲ کیلومتر بعد از مرز ایران و افغانستان) افتتاح خواهد کرد.
زنجانی در ادامه نوشته است: دات وان مرزی برای پیوند دوستیها برای این دو کشور ندارد و راههای تجاری را تسهیل میکند.
این در حالی است که شرکت منتسب به «بابک زنجانی» با نام «داتوان» ۳۱ فروردین ۱۴۰۴، در مراسمی با حضور فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی تفاهم نامه ریلی ۶۴ هزار میلیارد تومانی با شرکت راه آهن امضا کرد.
در همین زمینه نیز بابک زنجانی در شبکه ایکس نوشت: «بزرگترین سرمایهگذاری بخش خصوصی در تاریخ راهآهن ایران؛ اقتصاد کشور را به ریل خواهیم انداخت؛ سالی که قدرت اقتصادی جایگزین قدرت سیاسی خواهد شد.»