به گزارش ایراف، فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در گزارش اخیرش گفته است که وضعیت سوءتغذیه بین ماه می و سپتامبر ۲۰۲۴ تغییر شدیدی پیدا کرد که در این دوره، نرخ سوء تغذیه به سطوح بیسابقه و هشداردهندهای افزایش یافت و نیاز به مداخلات فوری و هماهنگ بشردوستانه داشت.
این نهاد گفته است که روند نگرانکننده سوءتغذیه با انتشار شاخص جهانی گرسنگی در دهم اکتوبر سال گذشته تأیید شد که بدتر شدن بحران سوء تغذیه و گرسنگی را در افغانستان نشان میداد.
گفتنی است در این میان، دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نیز در اعلامیهای گفته است که تام فلچر روز گذشته چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت به ولایت قندوز سفر داشته و با محمد خان دوات والی طالبان در این ولایت دیداری داشته است.
فلچر معاون دبیرکل ملل متحد در امور بشردوستانه در سفرش به ولایت قندوز، کاهش بودجه نهادهای امدادرسان سازمان ملل متحد را نگران کننده خوانده است.
در جریان این سفر کارکنان نهادهای ارائه دهنده خدمات بهداشتی در قندز خاطر نشان کرده اند که زنان باردار، نوزادان خود را به دلیل مسافت و هزینههای بالا برای رسیدن به خدمات بهداشتی، از دست میدهند.
فلچر در جریان این سفر همچنین از کاهش بودجه خدمات مین روبی خبر داده که باعث فلج شدن ادامه این فعالیت در کشور شده است.
این در حالی است که مین های منفجرنشده به طور میانگین ماهانه در افغانستان جان ۵۵ تن را گرفته یا مجروح میکند و ۸۰ درصد قربانیان کودکان هستند.
تام فلچر در روزهای اخیر با برخی از مقام های طالبان از جمله ملا شیرین والی و عضو برجسته طالبان در قندهار، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان و دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد طالبان نیز دیدار داشته است.
لازم به ذکر است که فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر خشکسالیهای طولانیمدت، بلایای طبیعی، جابجایی جمعیت،بازگشت مهاجران، افزایش شدید هزینههای زندگی، ناامنی غذایی و بیکاری گسترده را از عوامل تشدید این بحران میداند.
این نهاد ولایتهای قندهار و پکتیکا را به عنوان مناطق شدیداً متاثر از این بحران خوانده است.