در اوج تنش‌ها میان دهلی‌نو و اسلام‌آباد؛ طالبان طرف کیست؟

به گزارش ایراف، نشریه DNA India، با انتشار تحلیلی گفت که افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان پس از حمله تروریستی در کشمیر، با حمایت از هند و محکوم کردن این حمله، اسلام‌آباد را شوکه کرد.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، پس از دیدار با هیئت هندی به ریاست آناند پراکاش، مقام ارشد وزارت خارجه هند در امور پاکستان، افغانستان و ایران، این حمله را که در ۲۲ آوریل رخ داد و به کشته شدن ۲۶ نفر انجامید، به شدت محکوم کرد. وزارت خارجه طالبان پیشتر نیز این حمله را محکوم کرده و گفته بود که چنین اقداماتی، تلاش‌ها برای تضمین امنیت و ثبات منطقه‌ای را تضعیف می‌کند.

نویسنده این تحلیل در راستای موضع‌گیری طالبان پیرامون تنش به‌وجود آمده میان هند و پاکستان به این باور است که کابل از دهلی‌نو حمایت می‌کند و برای این موضع گیری حاکمیت افغانستان و افزایش تعامل طالبان و هند، دلایلی را مطرح کرده است.

هند به طالبان نزدیک می‌شود

از آنجا که هند سیاست خود در قبال طالبان را تغییر داده و در گذشته نیز با آن‌ها تماس برقرار کرده بود، این باور به وجود آمده که طالبان به پاکستان اجازه نخواهد داد از افغانستان به‌عنوان عمق استراتژیک علیه هند استفاده کند. به این ترتیب، نیروهای ضد هندی نمی توانند از خاک افغانستان وارد کشمیر شوند یا مانند گذشته به دیپلمات‌های هندی حمله کنند. طالبان همچنین به دیپلمات‌های هندی اطمینان داده است که امنیت کافی برای فعالیت‌هایشان فراهم خواهد شد.

اخراج اجباری پناهندگان افغان از پاکستان

چند روز پیش از حمله کشمیر، پاکستان عملیات اخراج اجباری بیش از سه میلیون پناهنده افغان را آغاز کرد. دولت شهباز شریف اعلام کرد که این افراد در سه مرحله از پاکستان اخراج خواهند شد. به گفته سازمان بین‌المللی مهاجرت، بیش از یک میلیون مهاجر افغان از پاکستان و ایران به افغانستان بازگشته‌اند. پاکستان همچنین اعلام کرد قرار است در ماه آوریل حدود ۸۰۰ هزار نفر که دارای کارت شهروندی افغان هستند، اخراج شوند. این تصمیم خشم افغانستان را برانگیخته است.

پیشنهاد:  دستگیری چند تن از رهبران حزب تحریک انصاف در تظاهرات ضددولتی

درگیری بر سر خط دیورند

روابط پاکستان و افغانستان پس از تسلط طالبان در اوت ۲۰۲۱ به شدت تیره شد. خط دیورند که مرز میان دو کشور است، محل مناقشه بوده و بارها باعث درگیری‌های مرزی شده است. افغانستان همواره این خط را به‌عنوان مرز بین‌المللی به رسمیت نشناخته و طالبان نیز از این سیاست پیروی کرده است. این در حالی است که اسلام‌آباد امیدوار بود طالبان، حاکمیت این خط را بپذیرد.

اختلاف بر سر تحریک طالبان پاکستان (TTP)

روابط دو کشور بر سر تحریک طالبان پاکستان نیز به تنش کشیده شده است. این گروه تروریستی که در ایالت خیبر پختونخوا پاکستان مستقر است و در آن سوی مرز نیز هوادارانی دارد، به دنبال ایجاد حکومت شریعت‌محور در پاکستان است. موفقیت طالبان در افغانستان، TTP را تشویق کرده و این گروه بارها به نیروهای امنیتی پاکستان حمله کرده و تلفات سنگینی وارد کرده است. پاکستان از طالبان خواسته تا این گروه را مهار کند، اما افغانستان می‌گوید آن‌ها تحت کنترل ما نیستند.

با این همه، هند هنوز حکومت طالبان را به‌طور رسمی به رسمیت نشناخته اما تماس‌هایی را با آن‌ها برقرار کرده و وعده داده تا پروژه‌های عمرانی پیشین را ادامه دهد؛ اقدامی که برای طالبان که به دنبال مشروعیت و حمایت بین‌المللی است، بسیار بااهمیت تلقی می‌شود. استقبال گرم طالبان از هیئت هندی و محکوم کردن پاکستان، نشان از تغییر در مناسبات منطقه‌ای دارد که می‌تواند معادلات استراتژیک در آسیای جنوبی را دگرگون کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=60901
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x