خدمات ناکافی، اعتراضات نافرجام؛ نگاهی به وضعیت اسفبار سفارت افغانستان در تهران

هفته گذشته عده زیادی از مهاجرین با تجمع در مقابل ساختمان سفارت افغانستان در تهران، نسبت به بی‌نظمی، شلوغی و دریافت هزینه‌های دلاری اعتراض کردند.

سفارت افغانستان در تهران یکی از مهمترین دفاتر خدمات کنسولی خارج از افغانستان است که با توجه به جمعیت زیاد مهاجرین، همواره شلوغ و پر ازدحام است.

سفارت‌ها و کنسولگری‌های افغانستان در نقاط مختلف جهان، خدمات کنسولی شامل صدور و تمدید پاسپورت، صدور دفترچه ازدواج، صدور انواع تاییدیه و همچنین صدور تذکره(شناسنامه) انجام داده و هزینه خود را به دلار دریافت می‌کنند.

شاید پرداخت هزینه‌های دلاری برای مهاجرین ساکن در اروپا، استرالیا و آمریکا چندان قابل توجه نباشد، اما پرداخت این هزینه‌ها برای مهاجرین افغانستانی مقیم ایران سرسام‌آور و در برخی موارد غیرممکن است.

اعتراضات مهاجرین به خدمات بی‌کیفیت و هزینه‌های دلاری، موضوعی جدید نیست و چه در دوره حکومت سابق و چه در حال حاضر که طالبان قدرت را در دست دارند، وجود دارد.

از سوی دیگر، دانستن این نکته خالی از لطف نیست که مهاجرین افغانستانی مقیم ایران همه ساله برای تمدید اقامت خود (چه آنها که پاسپورت دارند و چه دارندگان کارت آمایش) هزینه‌هایی را پرداخت می‌کنند و پرداخت هزینه‌های دلاری به سفارت فشار مضاعفی است که بر هزینه‌های جاری زندگی مهاجرین تحمیل می‌شود.

مسئولان سفارت به خوبی می‌دانند که وضعیت مهاجرین مقیم ایران با سایر مهاجرین متفاوت است،با این وجود، تاکنون گشایشی در کاهش هزینه‌های دلاری انجام نشده است.

در حال حاضر صدور یک جلد پاسپورت افغانستانی که در درجه بندی کیفیت، ضعیف‌ترین پاسپورت جهان محسوب می‌شود، ۱۲۰ دلار هزینه دارد.

پیشنهاد:  اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ سفیر طالبان با فرستاده سازمان ملل رایزنی کرد

صدور سند ازدواج ۵۰ دلار، صدور تثبیت هویت ۵۰ دلار و صدور سایر گواهی‌ها بین ۱۰ تا ۱۵۰ دلار هزینه دارد.

این هزینه‌ها در حالی از مهاجرین دریافت می‌شود که سطح کیفی خدمات کنسولی در سفارت تهران بسیار پایین است.

از سوی دیگر مسئولان سفارت به خوبی می‌دانند که مهاجرین مجبورند این هزینه‌ها را پرداخت کنند، برای همین حاضر نیستند در برابر اعتراضات کوتاه بیایند.

به نظر می‌رسد دیوار کوتاه مهاجرین، نردبانی برای وزارت خارجه افغانستان است تا بخش عمده هزینه‌های خود را دریافت کند.

در نهایت این مردم مهاجر هستند که علاوه بر مشکلات و سختی‌های زندگی در مهاجرت، ناچارند به ریال کار کرده و به دلار پرداخت کنند.

با این وجود باید دید طالبان که دولت سابق را به فساد متهم می‌کنند، خود در برابر اعتراضات به جا و قابل قبول مهاجرین چه اقدامات اصلاحی انجام می‌دهند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=60444
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x