گزارش سه ماهه اداره آمار طالبان: ایران بزرگ‌ترین صادرکننده کالا به افغانستان

به گزارش ایراف، اداره ملی آمار و اطلاعات زیر نظر طالبان اعلام کرده است که ارزش صادرات افغانستان در زمستان سال ۱۴۰۲ به ۴۲۲٫۲ میلیون دلار می‌رسید که در مقایسه با زمستان سال ۱۴۰۳، کاهش ۴٫۳ درصدی را نشان می‌دهد.

این اداره همچنین، ارزش واردات در زمستان سال ۱۴۰۲ را حدود ۲ میلیارد و ۳۴۸٫۲ میلیون دلار تخمین زده که در مقایسه با مدت مشابه در سال ۱۴۰۳، افزایش ۳۳٫۸ درصدی را نشان می‌دهد.

در گزارش این اداره بیش‌ترین اقلام صادراتی در زمستان سال ۱۴۰۳ به هندوستان ذکر شده که ارزش آن به ۱۶۰٫۵ میلیون دلار می‌رسد.

در ادامه گفته شده که پاکستان با ۱۲۹٫۳ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۱۹٫۱ میلیون دلار و ایران با ۱۵٫۷ میلیون دلار در رده‌های بعدی جدول قرار دارند.

در میان اقلام صادراتی افغانستان در زمستان سال ۱۴۰۳ بیش‌ترین سهم به میوه‌های خشک و تازه اختصاص داده‌ شده که ارزش آن‌ها به ۱۶۰٫۷ میلیون دلار می‌رسد.

از سوی دیگر و پس از آن، گیاهان دارویی با ۶۳٫۲ میلیون دلار و مواد معدنی با ۴۹٫۱ میلیون دلار در جایگاه دوم و سوم قرار دارند.

گفته شده که بیش‌ترین اقلام وارداتی در زمستان سال ۱۴۰۳ از ایران بوده که مجموع ارزش آن به ۸۶۹٫۶ میلیون دلار می‌رسد. پس از آن، چین با ۴۳۸٫۲ میلیون دلار و پاکستان با ۳۹۶٫۳ میلیون دلار و امارات متحده عربی با ۲۹۹٫۴ میلیون دلار در جایگاه‌های دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

این وزارت گفته است که مواد نفتی و روغنی در میان اقلام وارداتی کشور در زمستان سال ۱۴۰۳ بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده‌اند که ارزش مجموعی آن‌ها به ۶۲۸٫۰ میلیون دلار می‌رسد.

پیشنهاد:  اعلام آمادگی ایران برای همکاری در استخراج معادن و توسعه اقتصادی شمال افغانستان

پس از آن، ماشین‌آلات، وسایل حمل و نقل و قطعات با ۴۷۴٫۰ میلیون دلار در جایگاه دوم و منسوجات با ۱۲۹٫۸ میلیون دلار در جایگاه بعدی قرار دارند.

در عین حال باید گفت در حال حاضر صادرات و واردات افغانستان تحت تاثیر تنش‌های بین هند و پاکستان پس از حملات تروریستی کشمیر قرار گرفته که منجر به بسته شدن گذرگاه آتاری-واگه شده است.

این گذرگاه تنها مسیر زمینی است که هند و پاکستان را به یکدیگر متصل می‌کند. این اقدام، علاوه بر توقف تجارت میان این دو کشور، تأثیر گسترده‌ای بر اقتصاد افغانستان داشته که به واردات کالاهای ضروری از این مسیر وابسته است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=60389
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x