به گزارش ایراف، نویسنده این مطلب تصریح کرد که این حکم به معنای باز شدن راه برای طالبان جهت فعالیت رسمی در روسیه است؛ به نحوی که اعضا یا نمایندگان این گروه میتوانند با ثبت رسمی به عنوان نهادهای غیرانتفاعی اقتصادی در زندگی اجتماعی و سیاسی روسیه مشارکت داشته باشند.
این گزارش به نقل از وکلای حاضر در این پرونده، آورده است که از این پس طالبان میتواند بدون هیچ محدودیتی ایدئولوژی خود را ترویج دهد و حضورش در جامعه روسیه جنبه قانونی به خود خواهد گرفت.
از منظر حقوقی، این اقدام پیامدهای گستردهای به همراه دارد.
گزارش این رسانه تاکید کرد که حذف طالبان از فهرست گروههای تروریستی به این معناست که عضویت در این گروه دیگر جرم تلقی نمیشود، حمل و استفاده از نمادها و شعارهای آن به شرطی که به صورت رسمی قانونی شود، مجاز خواهد بود و افرادی که پیشتر به دلیل ارتباط با طالبان محکوم شده بودند، ممکن است درخواست بازبینی در احکام خود بدهند.
این تغییر میتواند بر ساختار حقوقی داخلی روسیه و نیز بر تعاملات بینالمللی مسکو، به ویژه در قبال تحولات افغانستان، تأثیر جدی بگذارد.
با این حال؛ دیلی استورم، نگاشته است که کارشناسان حقوقی و سیاسی نسبت به تبعات این تصمیم هشدار دادهاند.
هرچند وکلای طالبان مدعی شدهاند که این گروه فاقد سیستم عضویت رسمی است و انتظار نمیرود که صفی از مردم روسیه برای پیوستن به این گروه تشکیل شود، اما امکان گسترش نفوذ ایدئولوژیک گروهی با پیشینه نه چندان خوب در داخل روسیه، مسئلهای است که نگرانی های امنیتی قابل توجهی را به همراه دارد.
از دیگر سو، این تصمیم دادگاه عالی روسیه، نشانهای از تغییرات راهبردی عمیقتری در سیاست خارجی روسیه است که میتواند روابط مسکو با غرب و همچنین جایگاه روسیه در مناقشات منطقهای مانند افغانستان را دستخوش تغییر دهد.