سرنوشت مبهم نوکیشان افغان در آمریکا: تمدید اقامت یا اخراج به افغانستان؟

به گزارش ایراف، به نقل از پولیتیکو، این بحث‌ها در حالی صورت می‌گیرد که رهبران برجسته مسیحی و سازمان‌های غیرانتفاعی از کاخ سفید خواسته‌اند تا از پناهجویان مسیحی افغان حمایت کند که به گفته آن‌ها در صورت بازگشت به افغانستان در معرض خطر هستند.

با این حال، این گروه تنها بخشی از هزاران پناهجوی افغان است که ممکن است در ماه‌های آینده با خطر اخراج مواجه شوند.

به تحلیل پولیتیکو، در صورت اجرای درخواست رهبران مسیحی و اگر فقط بخشی از این پناهجویان اجازه ماندن پیدا کنند، این تصمیم تغییری نادر در سیاست‌های دولت ترامپ خواهد بود که تمرکز خود را بر حذف وضعیت قانونی موقت پناهجویان از سراسر جهان به عنوان بخشی از برنامه اخراج مهاجران گذاشته است.

اما، احتمالاً این تلاش شامل حال افغان‌های مسلمان نخواهد شد؛ از جمله کسانی که به نیروهای آمریکایی کمک کرده‌اند و در صورت بازگشت، ممکن است با پیامدهای وخیمی روبه‌رو شوند.

دولت ترامپ در تاریخ ۱۱ آوریل ایمیل‌هایی به برخی افغان‌هایی که پس از تسلط طالبان در سال ۲۰۲۱ وارد ایالات متحده شدند و وضعیت قانونی موقت دریافت کرده بودند، ارسال کرده و در آن پارول آن‌ها را لغو و دستور ترک خاک آمریکا در عرض هفت روز را صادر کرده است.

با این وجود، مشخص نیست چه تعداد افغان تحت تأثیر این دستور قرار گرفته‌اند و وزارت امنیت داخلی (DHS) نیز تأیید نکرد که چند نفر این اعلان را دریافت کرده‌اند.

در این میان، یکی از مقامات که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده، گفته است که مقامات دولت در حال بررسی راه‌هایی برای اصلاح لغو پارول هستند تا به برخی افراد اجازه ماندن در آمریکا داده شود و گزینه‌ای به نام «لیست معافیت» نیز مطرح شده که شامل افرادی است که در صورت بازگشت به افغانستان بیشترین خطر را دارند.

پیشنهاد:  رهبر معظم انقلاب: مذاکره با آمریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست

سخنگوی کاخ سفید، کارولین لویت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ترامپ استثنائاتی برای اخراج افغان‌هایی که ممکن است در صورت بازگشت با مرگ یا شکنجه مواجه شوند در نظر می‌گیرد یا خیر، خاطر نشان کرد: «اگر افرادی که در دوران دولت بایدن وارد شده‌اند، بخواهند تقاضای پناهندگی بدهند، روند قانونی برای این کار وجود دارد و این پرونده‌ها به صورت موردی توسط قاضی بررسی خواهد شد.»

پا درمیانی رهبران مسیحی و فشار بر دولت ترامپ

لازم به ذکر است از جمله رهبران مسیحی که ترامپ را در این موضوع تحت فشار قرار داده‌اند، فرانکلین گراهام، چهره برجسته انجیلی و کشیش شخصی وقت رئیس‌جمهور بود. گراهام هفته گذشته با رئیس‌جمهور و کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی دیدار کرد. این موضوع را یکی از مقامات دولتی و فرد آگاه دیگری از این دیدارها اعلام کردند.

گفته می شود، این وضعیت باعث ایجاد یک معمای سیاسی برای دولت ترامپ شده، دولتی که به ندرت از سوی متحدان خود در مورد قوانین مهاجرت تحت فشار قرار می‌گیرد.

گفتنی است که ترامپ با سرعت به عقب‌گرد از سیاست‌های مهاجرتی دولت بایدن پرداخته، از جمله هدف قرار دادن برنامه‌های TPS (وضعیت محافظت‌شده موقت) و پارول که او مدعی است دولت بایدن از آن‌ها سوءاستفاده کرده است.

اما شرایط ورود پناهجویان افغان به ایالات متحده، پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، سیاست‌گذاری در این زمینه را برای ترامپ پیچیده کرده است.

ترامپ بارها از نحوه مدیریت خروج فاجعه‌بار آمریکا از افغانستان در سال ۲۰۲۱ توسط بایدن انتقاد کرده است، رویدادی که منجر به خروج اضطراری ۸۲٬۰۰۰ افغان از کشور پس از سقوط کابل شد، بحرانی که گریبان آمریکا را نیز با سیل مهاجران گرفت.

پیشنهاد:  دفاع معاون ترامپ از توقف انتقال افغان‌ها: امنیت آمریکا مهم‌تر است

لازم به ذکر است که ترامپ با سرعت به سمت لغو وضعیت محافظت‌شده موقت برای صدها هزار مهاجر حرکت کرده، اما این تلاش‌ها توسط دادگاه‌ها متوقف شده‌اند. دولت او همچنین حمایت‌های قانونی از مهاجران برخی کشورهای آمریکای مرکزی و نیز پارول مهاجرانی که از طریق اپ CBP One دولت بایدن وارد شده بودند را پایان داده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=60171
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x