تعامل دو سر بُرد روسیه و طالبان | مزد سرکوب داعش، به‌رسمیت‌شناسی طالبان از سوی مسکو

به گزارش ایراف، در این گزارش آمده که نزدیک به یک سال پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه طالبان افغانستان را «هم‌پیمان» در مبارزه با تروریسم خواند، مسکو ممنوعیتی را که دو دهه علیه این گروه وضع کرده بود، لغو کرد تا روابط خود با کابل را برای مقابله با دشمن مشترک یعنی گروه تروریستی داعش تقویت کند.

در این گزارش به نقل از جان هربست، مدیر ارشد مرکز اوراسیا در شورای آتلانتیک، گفته شده است: این اقدام «تعجب‌برانگیز نبود» چرا که پوتین پیش‌تر از همکاری رو‌به‌افزایش با طالبان در حوزه مبارزه با تروریسم سخن گفته بود.

به گفته او، این اظهارات «مشخصاً علیه داعش» بیان شده بودند؛ گروهی که مسئولیت حمله خونین به سالن کنسرت «کروکوس سیتی هال» در مارس ۲۰۲۴ را بر عهده گرفت.

نویسنده در این گزارش به نقل از منابع معتبر افزوده است، گروه‌های تروریستی مختلفی از افغانستان فعالیت می‌کنند، اما تهدید اصلی در داخل و خارج، شاخه داعش خراسان است؛ داعش خراسان مسئولیت مرگبارترین حمله تروریستی دو دهه اخیر در روسیه را بر عهده گرفت که در آن دست‌کم ۱۳۷ نفر کشته شدند.

بر بنیاد گزارش، این گروه در سال ۲۰۱۴ یا ۲۰۱۵ عمدتاً توسط جداشدگان از طالبان افغان و تحریک طالبان پاکستان شکل گرفت؛ گروهی که هدفش سرنگونی دولت پاکستان است.

بلومبرگ در این گزارش همچنین یادآور شده که نزدیکی روسیه با طالبان ممکن است راه را برای به‌رسمیت‌شناسی این گروه، باز کند.

در گزارش آمده است که در حالی که هیچ کشوری هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، وزارت امور خارجه طالبان روز چهارشنبه(۳ اردیبهشت) اعلام کرد که روسیه با پذیرش یک دیپلمات طالبان در سطح سفیر در مسکو موافقت کرده است.

پیشنهاد:  انتقال فعالیت‌های کمیته سوئد برای افغانستان به کمیته ناروی پس از تعطیلی توسط طالبان

با این همه؛ نزدیکی محتاطانه و تدریجی روسیه با طالبان که در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک گروه تروریستی غیرقانونی اعلام شده بود، نشان می‌دهد که هر دو طرف در بهبود روابط سودهایی می‌بینند.

برای روسیه، این روابط راهی برای محافظت از خود در برابر تهدید تروریسم در داخل کشور و سراسر آسیای مرکزی است. برای طالبان، این نزدیکی می‌تواند به رسمیت شناخته‌شدن بین‌المللی را به همراه داشته و زمینه جذب سرمایه‌گذاری خارجی را برای تقویت اقتصاد فراهم کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=60083
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x