به گزارش ایراف، در این دیدار سیدروح الله حسینی در خصوص امکانات گوناگون و متنوعی که فرهنگستان زبان فارسی و بنیاد سعدی میتواند در راستای تقویت روابط بین دو ملت ایران و افغانستان بر پایه زبان فارسی انجام دهد، آخرین وضعیت فعالیتهای رایزنی در افغانستان را ارائه نمود.
حسینی خاطرنشان کرد که شرایط اخیر افغانستان باید فارغ از فضاسازیهای مجازی، به صورت واقعی و میدانی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
به عقیده رایزن فرهنگی ایران در افغانستان، زبان فارسی به عنوان یک فرصت گرانبها میتواند در راستای تحکیم روابط بین دو کشور در نظر گرفته شود.
وی در این باره افزود: مشترکات بین دو کشور؛ برپایه ی زبان فارسی فراتر از آن چیزی است که بخواهد برای روابط دو کشور به عنوان تهدید تلقی گردد.
حسینی اظهار داشت که رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با نگاهی فرصت آفرین به ظرفیتهای عظیم بین دو ملت ایران و افغانستان می نگرد و برنامههایی را در چارچوب همگامی ها و هماهنگی ها با حاکمیت و مردم در پیش گرفته و تلاش دارد تا با ایجاد بسترهای مناسب در جهت گسترش روابط بین دو کشور؛ برنامههای متنوعی را به منصه ی اجرا بگذارد.
ایشان به سخنان رهبر طالبان هبت الله آخوندزاده که گفته بود اختلاف بین مردم افغانستان بر اساس زبان فارسی و پشتو؛ امری غیر قابل قبول است و پیگیری مسائل اختلاف انگیز به نفع مردم افغانستان نبوده و مردم این کشور باید با نگاه وحدت محور به چنین موضوعاتی بنگرند؛ اشاره کرد.
حسینی بر همین اساس گفت، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هم نگاهی وحدت محور هم بین مردم افغانستان و هم بین دو ملت ایران و افغانستان داشته و دارد.
گفتنی است که در این دیدار دکتر حداد عادل نیز اعلام کرد که در راستای تحکیم پیوندهای بین دو ملت ایران و افغانستان از هیچ تلاشی مضایقه نخواهد کرد.
این گفتگوها در حالی است که پیش از این مناقشات زیادی درباره پررنگ شدن استفاده از کلمات پشتو در مراکز دولتی و آموزشی و رسانه ها در افغانستان وجود داشته است.