اقدامات سختگیرانه هند علیه پاکستان در پی حمله کشمیر؛ تقابل لفظی بالا گرفت

به گزارش ایراف، رسانه‌های هندی گزارش دادند که دولت این کشور در پی حمله‌ مرگبار روز سه‌شنبه در منطقه پهلگام کشمیر که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر، از جمله ۲۵ شهروند هندی و یک تبعه نپالی شد، اقدامات سختگیرانه‌ای علیه پاکستان اتخاذ کرده است.

ویکرم میسری دستیار امور خارجه دولت هند، دیروز چهارشنبه (۳ اردیبشهت) در یک کنفرانس خبری، از اقدامات هند علیه پاکستان سخن گفت.

وی افزود: تعلیق معاهده آب‌های ایندوسِ سال ۱۹۶۰ تا زمانی که پاکستان از حمایت تروریسم در دو سوی مرز دست برندارد، فوراً لازم‌الاجرا است. ایست‌بازرسی عطاری فوراً بسته می‌شود. افرادی که از این طریق وارد هند شده‌اند، باید تا اول ماه می به پاکستان بازگردند. بر اساس پیمان معافیت ویزای سارک، شهروندان پاکستانی دیگر اجازه سفر به هند را ندارند. ویزای تمامی شهروندان پاکستانی لغو و پاکستانی‌های مقیم هند نیز باید ظرف ۴۸ ساعت این کشور را ترک کنند.

هند افزون بر این اقدامات، از مقام‌های بلند پایه کمیساریای عالی پاکستان در دهلی خواست، ظرف یک هفته هند را ترک کنند.

با این حال، دولت پاکستان نقش داشتن در این حمله را رد کرده و وزیر خارجه این کشور به خانواده‌های قربانیان این رویداد، تسلیت گفته است.

در عین حال، خواجه آصف، فرمانده ارتش پاکستان، دیروز چهارشنبه، به رسانه‌ها گفت که کمیته امنیت ملی پاکستان در مورد «تدابیر و پاسخ همه جانبه» در برابر اقدامات هند تشکیل جلسه می‌کند.

و همچنین افزود: حادثه جامو و کشمیر ناگوار و محکوم است، اما واکنش هند علیه پاکستان، تحریک آشکار و مسیری خودویرانگرانه است.

واکنش‌های بین‌المللی به حمله کشمیر

شماری از کشورهای جهان نیز به حمله روز سه شنبه در کشمیر تحت کنترل هند واکنش نشان داده‌اند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گفته است که کشورش در مبارزه با تروریسم در کنار هند ایستاده است و به خاطر حمله اخیر در کشمیر با هند ابراز همدردی می‌کند.

جی دی ونس، معاون رئیس جمهور آمریکا نیز که هنگام این حمله در هند بود، حمله را محکوم کرده و خواستار خویشتنداری هند و پاکستان شده است.

انتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز حمله کشمیر را محکوم کرده و آنرا «یک عمل تروریستی» خوانده است.

وزارت خارجه حکومت طالبان دیروز چهارشنبه در یک بیانیه این حمله را محکوم کرد و گفت که چنین رویدادهایی امنیت و ثبات در منطقه را تهدید می‌کند.

با این همه؛ به باور کارشناسان، تشدید تنش‌ها میان هند و پاکستان می‌تواند تأثیرات مستقیمی بر امنیت منطقه‌ایبه‌ویژه در افغانستان داشته باشد.

با توجه به نقش پاکستان در تحولات افغانستان و روابط آن با گروه‌های مختلف، افزایش فشارهای بین‌المللی بر اسلام‌آباد ممکن است بر سیاست‌های آن کشور در قبال افغانستان نیز تأثیرگذار باشد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=60005
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x