قزاقستان ۵۰۰ میلیون دلار در راه آهن افغانستان سرمایه‌گذاری می‌کند

به گزارش ایراف؛ مقامات حکومت سرپرست افغانستان و قزاقستان در گامی تاریخی برای توسعه روابط اقتصادی توافق کردند که آستانه ۵۰۰ میلیون دلار برای احداث راه آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری کند.

این پروژه شامل ایجاد شرکتی لجستیکی و حمل و نقل در هرات نیز می‌شود.

در جریان دیدار مقامات حکومت سرپرست افغانستان و مقامات بلندپایه قزاقستان دو طرف توافق کردند که همکاری‌های اقتصادی و تجاری را گسترش دهند.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان از قزاقستان خواست روند صدور ویزا را تسهیل و تعداد آن را افزایش دهد.

او همچنین بر اهمیت توسعه روابط تجاری میان دو کشور تاکید کرد.

همچتین سریک ژومانگارین، معاون نخست‌وزیر و وزیر اقتصاد قزاقستان در این دیدار با تأکید بر اهمیت افغانستان به عنوان شریک استراتژیک کشورش اعلام کرد که آستانه برای احداث راه آهن تورغندی-هرات ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

از سوی دیگر، ملا عبدالغنی برادر آخوند، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان نیز در دیدار با این مقام قزاقستانی تأکید کرد که افغانستان مصمم به افزایش همکاری‌های تجاری و اقتصادی با کشورهای منطقه است.

وی به طرح اولیه نقشه راه سه میلیارد دلاری میان کابل و آستانه برای تقویت تجارت اشاره کرد که به گفته وی، تحولات چشم‌گیری در حوزه‌های کشاورزی، صنعت، معادن و ترانزیت به همراه خواهد داشت.

گفتنی است، روابط اقتصادی میان طالبان و قزاقستان وارد مرحله تازه‌ای شده است.

در نشست‌های اخیر میان مقام‌های دو کشور، بر افزایش تجارت دوجانبه از ۱ میلیارد دلار به ۳ میلیارد دلار تأکید شده است.

این توافقات شامل سرمایه‌گذاری‌های گسترده در پروژه‌های زیربنایی، به‌ویژه خطوط آهن مانند راه‌آهن ترانس‌افغان، بوده که به تقویت ارتباطات اقتصادی منطقه‌ای کمک می‌کند.

محمد عیسی ثانی، سرپرست وزارت راه و شهرسازی طالبان در دیدار با سفیر قزاقستان توسعه همکاری‌های ترانزیتی و خطوط آهن را یکی از اولویت‌های اصلی میان دو کشور برشمرد.

همچنین، نشست علمی «فرصت‌های نوظهور در روابط افغانستان و قزاقستان» توسط مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شد که در آن مقام‌های علمی و دولتی دو کشور، راه‌های تقویت همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی را بررسی کردند.

این نشست‌ها و توافقات اخیر نشان‌دهنده چشم‌انداز روشن همکاری‌های اقتصادی میان افغانستان و قزاقستان است.

کارشناسان معتقدند با رشد تجارت دوجانبه و اجرای پروژه‌های زیربنایی مانند راه‌آهن ترانس‌افغان، زمینه‌های توسعه پایدار اقتصادی منطقه فراهم خواهد شد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=59557
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x