مذاکرات هسته‌ای؛ هدف ایران حذف تحریم‌های ظالمانه است

به گزارش ایراف، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، گفت: در هفته‌ای که گذشت سفر وزیر امور خارجه به روسیه و ایتالیا را داشتیم و فردا وزیر خارجه به چین سفر خواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد دور دوم مذاکرات غیر مستقیم، افزود: تحریم‌هایی که علیه ایران طی چند دهه گذشته اعمال شده همگی ناموجه، غیرقانونی و ظالمانه بوده و ما تفاوتی بین تحریم‌هایی که غیرقانونی علیه ما اعمال شده قائل نیستیم. ما تجربه برجام را در گذشته داشتیم. طبیعی است که مطالبه اساسی ما در هر مذاکره‌ای برداشتن تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه است. ایران بتواند به طور عادی فعالیت‌های اقتصادی و تجاری و بانکی خود را انجام دهد. بحث تضمین ناظر بر همین موضوع است و مطمئن شویم اگر این گفت‌وگوها به نتیجه منجر شود دوام خواهد داشت و طرف‌های مقابل به ایفای تعهدات خود به صورت جدی عمل خواهند کرد.

وی در مورد حواشی‌های ایجاد شده در مورد محل دور دوم مذاکرات گفت: حواشی هیچگاه مهم نیست. آنچه مهم است اینکه عمان به عنوان میزبان مذاکرات پیشنهاد دادند دور بعدی در جایی غیر از مسقط انجام شود که ما هم مخالفت نکردیم. طبیعی است وقتی نشستی در کشور دیگری برگزار شود نیازمند پیش بینی‌های متفاوتی است. بنابراین تعیین جا با پیشنهاد عمان انجام شد. دور بعدی هم‌نشست فنی و هم نشست مذاکره کنندگان ارشد در مسقط خواهد بود.

وی پیرامون موارد مورد نظر در مذاکرات غیر مستقیم، تصریح کرد: مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا بر مسئله هسته‌ای و رفع تحریم‌ها متمرکز است. امیدواریم حسن نیت لازم از طرف مقابل وجود داشته باشد.

پیشنهاد:  عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان: توافقنامه دوحه باید لغو شود

بقایی در مورد سفر وزیر دفاع عربستان به ایران بیان کرد: سفر وزیر دفاع عربستان به ایران از قبل برنامه‌ریزی شده بود که مصادف با گفتگوها شد. این سفر نشانه باورمندی ما به اینکه کشورهای منطقه باید خودشان با اتکا به توانمندی‌های یکدیگر در مسیر ثبات منطقه حرکت کنند. طبیعی است در هر مراوده‌ای در این ایام موضوع گفتگوها هم‌مطرح می‌شود.

وی در مورد نشست کارشناسی ایران و آمریکا اظهار کرد: برای ما موضوع رفع تحریم‌ها یک مطالبه اساسی است. اعتقاد داریم و این واقعیت است که تحریم‌های ظالمانه هیچ مبنایی ندارد، زیرا مبنا را بر نگرانی از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران گرفتند که هیچ نگرانی وجود ندارد. در نشست کارشناسی قاعدتاً هنوز در جزئیات مربوط به چارچوب خواهیم بود. لازم است در این نشست، جزئی‌تر به مواضع طرفین ورود کنیم.

بقایی با اشاره به گفتگو درباره محتوا و جزئیات گفتگوها با کشورهای عضو برجام افزود: چین و روسیه دو عضو مهم شورای امنیت و از دوستان و شرکای مهم ایران هستند و همیشه در روند گفتگوهای ما بودند. حتی ما با کشورهای اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان مشورت داشتیم و آن را ادامه خواهیم داشت. کماکان قطعنامه ۲۲۳۱ وجود دارد. فکر می‌کنیم که برای اینکه هر روندی به صورت عادی و بدون مشکل پیش رود لازم است این رایزنی‌ها پیش رود.

سخنگوی وزارت خارجه در مورد سفر نخست‌وزیر عراق به دوحه و دیدار با الجولانی گفت: رفت و آمدها بین دو کشور دیگر موضوعی است که مرتبط با خودشان است. برنامه‌هایی که دولت عراق در رابطه با تنظیم مراودات و روابطش با هر یک از کشورهای همسایه دارد موضوعی است مربوط به عراق و حاکمیت این کشور. موضع ما در بحث سوریه روشن است و بارها مطرح شده ما تأکید داریم بر ضرورت حفظ امنیت و یکپارچگی سوریه و ایجاد ساختارها و حاکمیتی که نماینده همه اقشار و بخش‌های تشکیل دهنده جامعه سوریه باشد.

پیشنهاد:  عکس‌های از اجلاس اکو در مشهد

بقایی در مورد سفر اژه‌ای به چین افزود: شانگهای و بریکس دو نهادی است که نقش سازنده و مهمی را ایفا کرده و ایران هم بعنوان عضو این دو نهاد مشارکت داشته است. موارد مربوط به مقابله با جرایم سازمان یافته، اجرای عدالت مباحثی است که به صورت جدی تر دستور کار شانگهای قرار گرفته است. سفر رئیس قوه قضائیه نشانده این است که چنین نهادهایی می‌توانند تقویت کننده اصل روابط بین‌الملل باشد.

مسئله امنیت مرزها هردو طرف ایران و پاکستان را آزار می‌دهد

بقایی در مورد روابط ایران و پاکستان گفت: رابطه ما با پاکستان یک‌رابطه مستحکم و مبتنی بر نگاه‌های مشترک داریم. پیوندهایی که بین دو ملت مسلمان وجود دارد بستری برای حفظ روابط است. مسئله امنیت مرزها هردو طرف را آزار می‌دهد. با علم بر اینکه برای مقابله با اقدامات تروریستی تدابیری را اندیشیده‌ایم افسران رابط دو کشور در طرفین مستقر شده‌اند. دیشب تماس تلفنی بین دو وزیر برقرار شد و این دومین تماس تلفنی وزرای خارجه است. موضوع افغانستان یکی از موضوعاتی است که در ارتباط هستیم.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=59487
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x