به گزارش ایراف، پاپ فرانسیس به ذاتالریه مضاعف مبتلا شده بود که این بیماری هر دو ریه او را درگیر کرد.
این موضوع درمان پاپ ۸۷ ساله را پیچیدهتر کرده بود. عفونت تنفسی فرانسیس شامل برونشیت آسمی نیز میشود که نیاز به درمان آنتیبیوتیکی کورتیزون دارد. وی در ۱۴ فوریه در بیمارستان گملی در رم ایتالیا بستری شده بود.
شرایط جسمانی پاپ به گونهای بود که واتیکان همه برنامههای پاپ از جمله عشای ربانی و سخنرانی در میدان سنت پیتر را در روز چهارشنبه لغو کرده بود.
همچنین در همان زمان بیماری، در اخباری غیر رسمی گفته شده بود که رهبر کاتولیکهای جهان درگذشته است.
پاپ فرانسیس کیست؟
فرانسیس Franciscus متولد ۱۷ دسامبر ۱۹۳۶ در بوئنوس آیرس، آرژانتین، با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو رهبر سریر مقدس؛ حکومت مرکزی کلیساهای کاتولیک جهان بود.
او از سال ۱۹۹۸ به عنوان سراسقف بوئنوس آیرس بخدمت پرداخت و در سال ۲۰۰۱ مقام کاردینالی را از پاپ ژان پل دوم دریافت کرد. برگولیو در سال ۲۰۱۳ به جای بندیکت شانزدهم به عنوان پاپ انتخاب شد و لقب فرانسیس را برای خود برگزید. وی نخستین عضو فرقه یسوعی، اولین اهل قاره آمریکا و پس از گرگوری سوم سوری، اولین غیر اروپایی است که به این مقام رسید.
فرانسیس ایتالیایی، اسپانیایی و آلمانی را به راحتی سخن میگفت.
دیدار تاریخی پاپ فرانسیس با آیتالله سیستانی
پاپ واتیکان در سال ۲۰۲۱ در یک سفر تاریخی به عراق رفت و در دیدار با آیتالله سید علی سیستانی بر اهمیت دوستى و همکارى بین ادیان تأکید کرد تا این دوستى و برادرى از طریق افزایش احترام متبادل و گفتوگو، در خیر و برکت منطقه و بشریت سهیم شود.
در این دیدار پاپ واتیکان از آیتالله سیستانى به خاطر این که در برابر خشونت و سختىهاى بزرگ در سالهاى اخیر در دفاع از ضعفا و افرادى که بیشترین آزارها را دیدهاند، ندا سر داده، تشکر کرد و بر مقدس بودن حیات بشریت و اهمیت اتحاد میان ملتها تأکید داشت.
همچنین پاپ در این دیدار، در محضر آیت الله سیستانى از خداوند متعال خواست که صلح و برادرى در سرزمین عراق و خاورمیانه و دنیا مسلط شود.
پاپ فرانسیس مخالف ادامه جنگ در غزه بود
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان چند روز پیش، طی یک حضور کوتاه در برابر هزاران کاتولیک که در میدان سنت پیتر برای مراسم عید پاک جمع شده بودند، خواستار آتش بس در غزه شد.