نگاه قزاق‌ها به افغانستان؛ معاون نخست‌وزیر قزاقستان وارد کابل شد

به گزارش ایراف، معاون نخست‌وزیر قزاقستان از امضای یک توافق اقتصادی مهم با مقام‌های حکومت سرپرست طالبان خبر داد. این توافق بر توسعه پروژه‌های زیربنایی، از جمله راه آهن افغان-ترانس، متمرکز است.

او در این سفر که آن را «ویژه» توصیف کرد، اعلام کرد که یک توافق اقتصادی مهم میان دو طرف امضا خواهد شد. این توافق میان او و عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان، به امضا رسید.

جومانگارین تأکید کرد: «پروژه‌های مشترک اقتصادی، آینده‌ای روشن برای منطقه رقم خواهد زد.» از جمله محورهای این توافق، پروژه خط‌آهن افغان-ترانس است که به گفته جومانگارین، می‌تواند ارتباطات اقتصادی منطقه‌ای را بهبود بخشد.

او همچنین افزود که دیدارهای مداوم میان مقام‌های دو کشور، زمینه‌ساز تقویت روابط اقتصادی و ایجاد فرصت‌های جدید برای همکاری خواهد بود.

یک روز پیش از این سفر، محمد عیسی ثانی، سرپرست وزارت راه و شهرسازی حکومت سرپرست طالبان، میزبان گزیزاکباسوف، سفیر قزاقستان، بود. این نشست با محوریت گسترش همکاری‌های ترانزیتی و سرمایه‌گذاری‌های زیربنایی برگزار شد. دو طرف بر اهمیت توسعه خطوط آهن و نقش آن در تقویت ارتباطات تجاری تأکید کردند.

علاوه بر این، نشست علمی دیگری تحت عنوان «فرصت‌های نوظهور در روابط افغانستان و قزاقستان» در کابل برگزار شد. مقام‌های حاضر در این نشست، از جمله حافظ ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان، و یرکین توکوموف، رئیس مؤسسه مطالعات استراتژیک قزاقستان، درباره راهکارهای تقویت همکاری‌های اقتصادی و سیاسی بحث کردند.

در همین حال، محمد اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، نیز دیروز وارد کابل شد و با مقام‌های حکومت سرپرست افغانستان دیدار کرد. او در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان، بر تعامل مثبت و حل مسائل دوجانبه تأکید کرد. اسحاق دار با ملاعبدالغنی برادر نیز دیدار کرد و درباره تسهیل تجارت و همکاری‌های اقتصادی به گفت‌وگو پرداخت.

پیشنهاد:  روابط اقتصادی ایران و افغانستان در سال جاری؛ از تنوع صادرات تا توسعه ترانزیت

افغانستان طی دهه‌های گذشته به‌عنوان یک مسیر کلیدی ترانزیت در منطقه شناخته شده است. قزاقستان، به‌عنوان یکی از کشورهای اصلی آسیای مرکزی، نقشی کلیدی در تأمین نیازهای افغانستان دارد. همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی میان این دو کشور، به‌ویژه پروژه خط‌آهن -ترانس افغان، می‌تواند فرصت‌های زیادی برای توسعه منطقه‌ای ایجاد کند. همچنین، پاکستان در تأمین ثبات و تسهیل تجارت نقشی حیاتی ایفا می‌کند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=59419
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x