به گزارش ایراف، لطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان در صفحه ایکس خود نوشت که در گفت و گو با نمایندگان افغان های مقیم غرب و چهره های تاثیرگذار از کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، آمریکا و برخی کشورهای دیگر غربی درباره تقویت وحدت ملی و تعامل این گروه با جهان صحبت و تبادل نظر کرده اند.
باید گفت برای باز شدن سفارتخانههای افغانستان زیر نظر طالبان در اروپا به جز سفارت افغانستان در نروژ که به طالبان واگذار شد،تاکنون گام مثبت دیگری صورت نگرفته است.
ممنوعیت تحصیل و کار زنان، عدم فراگیری حکومت طالبان و ابهام در رابطه و مبارزه با گروههای تروریستی مانند القاعده از دلایل اصلی امتناع جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن طالبان است.
با این حال اخیرا با افزایش تعامل این گروه با آمریکا پس از آزادی دو تبعه آمریکایی، گروه طالبان امیدوارتر شده است.
ذبیحالله مجاهد پیشتر گفته بود که با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، «امیدواری به تعامل بیشتر شد» چون به باور او، «افغانستان برای آمریکا مهم است» و دونالد ترامپ مداخله در امور دیگر کشورها را دوست ندارد.
سخنگوی طالبان با ابراز امیدواری به گسترش روابط این گروه با دولت ترامپ گفته است: «دونالد ترامپ قاطعیت بیشتری دارد و و تمرکزش روی منافع آمریکا است. شاید وضعیت را بهتر درک کند و تعامل بیشتری شکل بگیرد.»