به گزارش ایراف، مصطفی رضایی، مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان در گفتگو با رسانهها اظهار کرد: از مجموع ۶۰ هزار تن کالای منتقل شده به افغانستان در سال قبل ۲۰ هزار تن «تراورس» ، ریل و مصالح ساخت خط آهن افغانستان بوده و ۴۰ هزار تن دیگر کالای صادراتی و ترانزیتی است.
مصطفی رضایی از رشد تجارت ریلی در این مسیر طی سال قبل خبر داد و خاطر نشان ساخت که از مجموع ۶۰ هزار تن کالای یاد شده، ۳۵ هزار تن طی فصل زمستان به افغانستان انتقال یافته است .
وی با ابراز امیدواری افزود: پیش بینی می شود طی سال جاری روند رو به رشد تجارت ریلی در این مسیر با جهش پیشبینی شده به ۲۰۰ هزار تن کالا برسد.
مصطفی رضایی در ادامه توضیح داد که سیمان، کود شیمیایی و مواد غذایی اقلام صادراتی از ایران و کنجاله سویا، آهن آلات و شکر اقلام ترانزیتی از چین، هند و امارات عربی متحده بوده است.
از سوی دیگر، وزارت حمل و نقل و هوانوردی افغانستان زیر نظر طالبان، امروز در صفحۀ ایکس خود نوشته است که این هیات به ریاست محمدرستم حفیظ یار، رئیس برنامه ریزی وزارت حمل و نقل و هوانوردی بهمنظور تحقیق و تطبیق پروژهها، تثبیت مکانهای تیرپارک در خاک این دو کشور برای وسایل ترانزیتی و توسعۀ زیربناهای ترانسپورتی عازم جمهوری اسلامی ایران شده است.
لازم به ذکر است که کریدور ریلی خواف-هرات نقش کلیدی در ارتباطات منطقهای ایفا میکند و به عنوان بخشی از گذرگاه ریلی شرق به غرب جهان، یک مسیر دو هزار کیلومتری را از چین، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا ایجاد کرده است.
گذرگاه مرزی «شمتیغ» بین ایران و افغانستان نیز سال ۱۳۹۹ در شهرستان مرزی خواف واقع در جنوب شرقی خراسان رضوی گشایش یافته و به عنوان گذرگاه رسمی گمرک مرزی در مسیر راهآهن خواف – هرات در فاصله حدود ۵۰ کیلومتری با خواف قرار دارد.