“اگزیستانسیالیسم در آینه نگاه صدر و صادق”؛ نگاهی نقادانه به دنیای امروز

به گزارش ایراف، این مراسم که روز پنجشنبه، با حضور جمعی از اندیشمندان، فرهیختگان، نویسندگان، شعرا، فضلا، طلاب، اساتید دانشگاه، مسئولین فرهنگی خراسان رضوی و دیگردوستداران عرصه علم، ادب، اندیشه، هنر و فلسفه برگزار گردید؛ پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و نواخته شدن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و با صلوات خاصه حضرت امام رضا (علیه السلام) و با اجرای بانوی شاعره خانم حسین‌زاده آغاز گردید.
ایشان در ابتدا به معرفی کوتاهی از زندگی‌نامه مولف پرداخت و با ارائه توضیح کوتاهی در خصوص کتاب ایشان، از حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی اکبر نوایی استاد حوزه و دانشگاه دعوت کرد تا ضمن نقد و بررسی اثر، نقطه نظرات خویش را در این خصوص ارائه نماید.
دکتر نوایی با برشمردن نکات گوناگون کتاب، نقدهایی را در برخی از ابعاد و زوایای اثر نویسنده وارد نمود و افزود: با وجود طراوت و تازگی موضوع انتخاب شده اما در این خصوص جای کار گسترده‌تری وجود دارد که می‌طلبد دیگر فرهیختگان نیز در این عرصه قلم بزنند. ایشان در عین حال به برخی از نقطه نظرات خود در عرصه قالب، ساختار و مفاهیم پرداخت و با پردازش نگاه فلسفی بر اگزیستانسیالیسم؛ نظراتی را در این خصوص ارائه نمود.


پس از ایشان، استاد ابوطالب مظفری شاعر و نویسنده، پس از بررسی ابعاد و زوایای کتاب، از نگاه ادبی به برخی نکات مطرح شده در آن پرداخت و افزود: وجود چنین تالیفاتی در عرصه علم، هنر، اندیشه و فلسفه؛ بسیار مغتنم است. وی سپس اظهار داشت: کار در این عرصه نگاهی تازه را برای مخاطب به ارمغان می‌آورد.
پس از ایشان با دعوت از مولف کتاب؛ دکتر سید روح الله حسینی به توضیحاتی در خصوص این کتاب پرداخت. ایشان با بیان اینکه نگاه متفکرانه به دنیای کنونی از دیدگاه نقادانه و واکاوی فلسفه ی غرب و لزوم واگویه کردن اندیشه بلند اسلام در خصوص وجود انسان و جهان امری ضروری است؛ افزود: نقد دیدگاه مکانب غربی از جمله اگزیستانسیالیسم با پرداختن به آثار مولفانی همچون صادق هدایت و بنت الهدی صدر، حاکی از آن است که قدرت تفکر همچنان جایگاه خود را در این عرصه حفظ کرده و اسلام این ظرفیت عظیم را همچنان به دنیای تشنه علم و معرفت ارزانی میدارد. وی همچنین افزود: با نقد تفکرات غربی و مکاتب مختلف آن، بایستی از اختلافات بنیان افکن مذهبی عبور کرد و با نگاه به تقابل اندیشه غرب و اسلام، به نقد تفکرات غرب پرداخت و نقاط ضعف آن را مورد بررسی قرار داد.
ایشان در پایان از نقدهای وارده استقبال کرد و راهی را که در این کتاب ترسیم نموده، سرآغاز قلم زدن در ایم عرصه قلمداد کرد.
در پایان آیین رونمایی از کتاب تصاویری از اندیشمندان و مشتاقان عرصه اندیشه و علم به یادگار به ثبت رسید.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=59285
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x