به گزارش ایراف، به نقل از مقامات پاکستانی در اسلامآباد، بخش عمدهای از این افراد تحت فشار تهدید به اخراج، خودخواسته کشور را ترک کردهاند.
جامعهی هلال احمر دربارهی بحران انسانی روبهوخامت در افغانستان هشدار داده است؛ بسیاری از پناهجویان، بدون اموال و منابع زندگیشان پاکستان را ترک کردهاند. شمار قابل توجهی از افغانهایی که به افغانستان بازمیگردند، در پاکستان به دنیا آمدهاند و کشور والدینشان را نمیشناسند. آنان پاکستان را خانهی واقعی خود میدانند.
دولت پاکستان در تلاش است سه میلیون پناهجوی افغان را اخراج کند. این کمپین ابتدا با اخراج پناهجویان ثبتنشده آغاز شد و در ماه جاری شامل افراد ثبتشده نیز شده است. وزارت مهاجران افغانستان اعلام کرده که کمپهای موقت در نقاط مرزی برای پذیرش این افراد ایجاد شده است.
به گفتهی ناظران، دولت پاکستان با این اقدام به دنبال اعمال فشار بر حکومت سرپرست طالبان است. این کشور که با مشکلات اقتصادی و خشونت گروههای افراطی دست و پنجه نرم میکند، حکومت کابل را به پناه دادن به این گروهها متهم کرده است؛ اتهامی که از سوی کابل رد میشود.
برای چندین دهه، میلیونها افغان برای فرار از جنگ و درگیری به کشور همسایه پاکستان پناه بردهاند. حتی پس از بازگشت حکومت سرپرست طالبان به قدرت در تابستان 2021، هزاران افغان برای فرار از حملات انتقامجویانه به پاکستان گریختهاند.
بازگشت گستردهی پناهجویان افغان به کشورشان، شرایط انسانی دشواری را رقم زده است. پاکستان به دلیل مشکلات اقتصادی و امنیتی، سیاستهای مهاجرتی سختگیرانهای اتخاذ کرده است که پیامدهای منطقهای قابل توجهی دارد.