گسترش تجارت و بازگشت باعزت مهاجرین افغان؛ محور دیدار هیات طالبان با معاون نخست‌وزیر پاکستان

به گزارش ایراف، سفارت افغانستان در پاکستان امروز(پنجشنبه، ۲۸ فروردین) با نشر خبرنامه‌ای در صفحه ایکس گفته که در این دیدار، دو طرف درباره گسترش روابط دوجانبه، بازگشت باعزت مهاجران افغان مقیم پاکستان، توسعه تجارت و ایجاد تسهیلات در زمینه ترانزیت گفت‌وگو کرده‌اند.

بر بنیاد خبرنامه، هیأت طالبان همچنین بر اهمیت تعمیق همکاری‌ها میان دو کشور به‌عنوان گامی حیاتی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی منطقه تأکید کرد و خواستار افزایش حمایت‌ها و ساده‌سازی روند صادرات و واردات شد.

با این حال، رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع خود گزارش داده است که اسحاق دار روز شنبه هفته آینده به کابل سفر می‌کند.

این مقام بلندپایه پاکستان پیشتر در مورد اهداف این سفر گفته: «هدف من از این سفر، شکستن بن‌بست‌هایی است که در سال‌های اخیر میان دو کشور وجود داشته است.»

گفتنی‌است که موضوع ناامنی‌های پاکستان از سوی گروه‌های تروریستی مانند تی‌تی‌پی و بحران بازگشت مهاجرین افغان از این کشور از مسائل مهمی است که روابط افغانستان و پاکستان را به بن‌بست سوق داده است.

اسلام‌آباد پیش از این اعلام کرده بود که به دلیل ارتباط برخی شهروندان افغانستان با فعالیت‌های «تروریستی» و مواد مخدر، بیش از ۸۰۰ هزار مهاجر این کشور را اخراج خواهد کرد.

این تصمیم، که به گفته تحلیلگران انگیزه‌های سیاسی دارد، با انتقادهای زیادی مواجه شده است. بسیاری از مهاجران که در پاکستان زندگی می‌کنند، به‌ویژه کسانی که در طول دهه‌ها در این کشور اقامت داشته‌اند یا پس از فرار از جنگ‌های افغانستان متولد شده‌اند، از تصمیمات دولت پاکستان آسیب خواهند دید.

در ادامه، گزارش‌ها حاکی از آن است که سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرده است که از ابتدای ماه آوریل تاکنون، پاکستان حدود ۶۰ هزار مهاجر افغانستان‌ را اخراج کرده است.

سازمان ملل تخمین می‌زند که نزدیک به سه میلیون شهروند افغانستان در پاکستان زندگی می‌کنند، بسیاری از آنها تحت وضعیت‌های پناهندگی یا به‌صورت غیررسمی اقامت دارند.

علاوه بر این، مقامات پاکستان تاکید دارند که نزدیک به ۱.۳ میلیون نفر که کارت‌های ثبت‌نام پناهندگی از آژانس پناهندگان ملل دریافت کرده‌اند، باید تا پایان ماه آوریل این کشور را ترک کنند.

به گفته محمد صادق، فرستاده ویژه پاکستان برای افغانستان، یکی از اصلی‌ترین مشکلات موجود در روابط دو کشور، فعالیت‌های گروه شبه‌نظامی تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) است که حملات زیادی علیه مقامات امنیتی پاکستان انجام داده است.

وی افزود: «افغانستان باید در این زمینه همکاری کند، زیرا اگر این مشکل حل نشود، تمام تعاملات متوقف خواهد شد.»

این وضعیت باعث نگرانی‌های بسیاری درباره آینده روابط پاکستان و افغانستان شده است، به‌ویژه که طالبان در کابل این اتهامات را رد کرده‌اند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=59034
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x