به گزارش ایراف؛ مهرآقا مصدق، دانشجوی مقطع دکتری علوم سیاسی در دانشگاه تهران که چند روز پیش در سفارت افغانستان مورد ضرب و شتم قرار گرفت در گفتوگو با ایراف در خصوص جزئیات این اتفاق گفت: روز چهارشنبه، بیستم حمل سال ۱۴۰۴، برای صدور گذرنامه به سفارت افغانستان واقع در خیابان پاکستان، کوچه هرات، پلاک 8 در یکی از ساختمانهای مربوط به سفارت افغانستان، در تهران مراجعه نمودم و مانند دیگر مراجعین با مدارک کامل و قانونی وارد صف شدم. تقریبا ساعت 7:45 صبح قرار شد که به نوبت وارد شعبات مربوطه شویم و کارهای ما اجرا شود، افرادی که پیش از من بودند، با بررسیهای ساده و سطحی کارشان پیش رفت.
وی افزود: زمانی که نوبت من رسید، مأمور مربوطه از همان ابتدا با نگاه مشکوک و رفتار تحقیرآمیز با من برخورد کرد. وقتی مدارک را تحویل دادم همینکه تذکره (کارت شناسایی) را نگاه کرد، گفت: پاسپورت را بده. از صفحه اول تا آخر پاسپورتم را به گونه مشکوک نگاه کرد. از صفحه اول تا آخر را برایش توضیح داد و گفتم پاسپورتم را هم قبلاً از همین سفارت گرفته ام و تذکره ام مورد تایید همین سفارت است.
این دانشجوی دانشگاه تهران در ادامه توضیح داد: مامور با توهین گفت: زیاد حرف نزن. اصلا برایت پاسپورت نمی دهیم! گفتم: پاسپورت حق مسلم هر فرد است، هیچ کس صلاحیت سلب حقوق آدم ها را ندارد… هنوز جملاتم تمام نشده بود که یکی از کارمندان با مشت به صورتم کوبید، مدارکام به زمین افتاد، من خواستم مدارک را از زمین بردارم، اما ضربه سنگینتری وارد کرد و سپس کشانکشان در حالی که به سرو صورتم ضربه وارد می کردند، به داخل راهرو و از آنجا به آشپزخانه ای بردند و گلویم را سخت می فشردند و داشتند خفه ام می کردند. زمانی که متوجه شدم اینجا اتاق یا محل رسمی نیست. صدایم را بلند کردم و مراجعین من را از دست آنها نجات دادند.
مصدق در ادامه بیان کرد: در میان درد و فریاد، تنها صدای مردم بود که نجاتم داد. مراجعین با دیدن وضعیت بد من، وارد عمل شدند و با فشار جمعی مرا از زیر دست آنها بیرون آوردند، اگر مراجعین نبودند شاید دیگر زنده نبودم. به محض اینکه گوشیام را پس گرفتم، با پلیس و آمبولانس تماس گرفتم. پلیس آمد، عکس گرفت و وضعیت را گزارش داد و مرا به بیمارستان منتقل کرد. در آمبولانس صورتم را بخیهزدند و بعد از دریافت کمکهای اولیهٔ پزشکی به مرکز پلیس برگشتم و در حال حاضر در فرایند ثبت شکایت رسمی به دادگاهی در ایران هستم و قرار است ثبت شکایت رسمی ام را روز شنبه ثبت نمایم تا دادگاه مربوطه رسیدگی نماید.
او افزود: از جانب دیگر نامه ای را مرتبط به همین قضیه به معاونت بین الملل دانشگاه تهران ارسال کردم و آنها نیز پیگیری می کنند.
مصدق افزود: از واقعه ای که صورت گرفت و این اطلاعیه که سفارت افغانستان صادر کرده چند برداشت دارم: اول اینکه آنها هیچ دلیل قانونی نداشتند که من را به خاطر آنها مورد آزار و اذیت قرار بدهند و کتک زدن من یک کار بی رحمانه بود و در نهایت آنها من را به یک آشپزخانه بردند و از اینجا میتوان نتیجه گرفت که این ماجرا از قبل تعیین شده بوده است و به نظرم آنها از قبل هویت من را شناسایی کرده بودند؛ اما اگر حرف من اشتباه باشد و اینگونه نباشد زمانی که آنها شناسنامه من را دیدند و متوجه شدند که من از یک جغرافیای خاصی هستم، زبانم فارسی است، قومیت من تاجیک و مذهب من بنیادگرا نیست و این مشخصات نیز میتواند در برخورد آنها دخیل باشد و نکته دیگر اینکه اگر مراجعین آنجا حضور نداشتند و مرا از دست آنها نجات نمیدادند شاید من امروز اینجا نبودم و جانم را از دست داده بودم.
مصدق بیان کرد: البته بنده در پایان نامه مقطع ارشدم که تحت عنوان «اسلام، ناسیونالیسم و گروهای سیاسی در افغانستان» به نقدی جدی گروه طالبان در دوره اول به قدرت رسیدن آنها پرداخته ام.
وی در پایان در خصوص درخواست و انتظاراتش از مقامات ایران و سایرین، گفت: درخواستم از جمهوری اسلامی ایران این است که بنده به عنوان یک دانشجو و از سال ۱۳۹۶ یعنی زمانی که همه دانشجویان مهاجرت میکردند در ایران ماندم و معتقد بودم در ایران میتوانم اصالت خودم را پیدا کنم و آن دانشی که را که نیاز دارم در ایران به دست میآوردم و به طور کلی ایران را یک جامعه درست می دانستم که از امنیت روحی و روانی و اجتماعی من در جریان تحصیل محافظت میکند و امروز از تمام مقامات ایران خواهش میکنم که سفارت افغانستان را وادار به پاسخگویی در این ماجرا کنند که جزئیات این ماجرا را توضیح دهند و از دستگاه قضایی ایران خواهش میکنم که تمام حقوق تلف شده و انسانی من را برگردانند و از تمام رسانه ها خواهش میکنم که پیگیری کنند تا این ماجرا بررسی کنند و متوجه شوند که آیا این یک ماجرای از قبل تعیین شده بوده است؟ و اگر بوده است چرا؟ آیا این یک تبعیض قومیتی، سمتی و زبانی بوده است؟ و اگر بوده است چرا؟
بیشتر بخوانید:
ضربوشتم شدید یک دانشجو در سفارت افغانستان در تهران: از تمدید پاسپورت محروم شدم
دومین مرحله استرداد زندانیان افغان از سوی ایران به طالبان آغاز شد
اخراج مهاجران یا انتقال داعشیان؛ پشت پرده سیاست مهاجرتی پاکستان چیست؟