طالبان: گزارش واشنگتن‌پست درباره قاچاق سلاح‌های آمریکایی از افغانستان کذب است

به گزارش ایراف، حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، امروز (سه‌شنبه، ۲۶ فروردین) در این مورد گفت که موضوع قاچاق سلاح‌های آمریکایی از افغانستان به پاکستان و هیچ کشوری دیگر واقعیت ندارد.

او تصریح کرده که سلاح‌های آمریکایی که در جریان جنگ ۲۰ سال گذشته به افغانستان آمد، از قبل در بازار سیاه موجود است و سلاح‌های برجا مانده از آمریکا در افغانستان به شکل مصون در ذخیره‌گاه‌ها قرار دارند.

این در حالی است که واشنگتن‌پست گزارش داده است که تحقیقات آنان نشان می‌دهد که ده‌ها سلاح پیشرفته ساخت ایالات متحده که در جریان حضور نظامیان آمریکایی به نیروهای امنیتی افغانستان تحویل داده شده بود، اکنون در دست شورشیان پاکستانی قرار دارد و در حمله‌های مرگبار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این گزارش آمده است، یک قبضه تفنگ «کارابین ام۴‌ای‌یک» ساخت کارخانه کلت در ایالت کنتیکت آمریکا که در ژانویه ۲۰۱۸ به افغانستان ارسال شده بود، ماه گذشته پس از حمله شورشیان بلوچ به یک قطار مسافربری در پاکستان کشف شد. در این حمله دست‌کم ۲۶ نفر کشته شدند.

بر اساس اسناد فاش‌شده از طریق قانون آزادی اطلاعات در آمریکا، شماره سریال این سلاح «دبلیو ۱۰۰۴۳۰» با یکی از سلاح‌هایی مطابقت دارد که در چارچوب کمک‌های نظامی آمریکا به نیروهای افغانستان تحویل داده شده بود.

پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در آگوست ۲۰۲۱، میلیاردها دلار تجهیزات نظامی که برای نیروهای امنیتی افغانستان باقی مانده بود، عمدتاً به تصرف طالبان درآمد.

مقام‌های آمریکایی تخمین زده‌اند که بیش از ۷ میلیارد دلار تجهیزات در آن زمان در افغانستان باقی مانده است.

پیشنهاد:   کاهش کمک‌ها به افغانستان، تهدیدی بزرگ برای زنان

طبق بررسی‌های واشنگتن‌پست، ۶۳ قبضه سلاح که از شورشیان در پاکستان ضبط شده، از جمله تفنگ‌های «ام۱۶» و کارابین‌های «ام۴»، متعلق به محموله‌هایی بوده‌اند که از سوی ایالات متحده در اختیار دولت پیشین افغانستان قرار گرفته بود.

با این حال، مقام‌های امنیتی پاکستان می‌گویند تجهیزات پیشرفته‌ای از جمله تفنگ‌های تهاجمی، مسلسل، نارنجک‌انداز و عینک‌های دید در شب اکنون در اختیار شورشیان اسلام‌گرا و جدایی‌طلبان بلوچ قرار دارد.

یکی از نیروهای ویژه پاکستانی که در سال گذشته در یک عملیات شبانه زخمی شده، گفته است: «آن‌ها سلاح‌هایی دارند که ما حتی ندیده‌ایم. ما را می‌دیدند، اما ما نمی‌توانستیم آن‌ها را ببینیم.»

به گفته مقام‌های امنیتی، این وضعیت پس از سال‌ها تلاش برای مهار شورش‌ها، دوباره پاکستان را با موجی از خشونت‌ها مواجه کرده است.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای در ژانویه ۲۰۲۵ اعلام کرد که وجود تسلیحات پیشرفته آمریکایی در پاکستان «مسئله‌ای عمیقاً نگران‌کننده برای امنیت ملی» است.

با این‌همه، حکومت طالبان، پیش از این نیز نگرانی‌ها در مورد افتادن این سلاح‌ها به دست شبه‌نظامیان را بی‌جا خوانده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=58539
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x