به گزارش ایراف، مطیعالحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست طالبان، امروز (سهشنبه، ۲۶ فروردین) در مراسم تجلیل از روز جهانی مینروبی، از خاموشی جهان در برابر کشورهای زورگو که کشورهای ضعیف را با بحران مواجه کردهاند، انتقاد کرد.
خالص افزود، اکثر کشورها از سوی کشورهای زورگو که مدعیان حقوق بشر هستند، با استعمال انواع سلاحهای ممنوعه و باروت متضرر شدهاند.
به گفته رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست طالبان، استعمال بمبهای بزرگ و سلاحهای ممنوعه، مضرتر از مینها است.
مطیعالحق خالص تأکید کرد که مادر بمبها و سلاحهای ممنوعه در افغانستان استعمال شد و انفجارهایی زیادی در غزه صورت گرفت؛ اما جهان چشمپوشی میکند.
در این مراسم، نورالدین ترابی، رییس اداره ملی آمادگی مبارزه با حوداث طالبان گفت، ماهانه حدود ۵۰ نفر در افغانستان قربانی مهمات منفجرناشده میشوند که بیشترین قربانیان کودکان و کوچیها هستند.
ترابی از موسسات داخلی و خارجی خواست تا در زمینه مینروبی در افغانستان علاقه نشان داده و کارشان را سرعت بخشند.
او به موسساتی که در افغانستان در بخش مینروبی کار میکنند از هرگونه همکاری اطمینان داد.
در همین حال، نورالدین رستم خیل، رییس انسجام و هماهنگی مینروبی اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث طالبان گفت، تاکنون ۳ هزار و ۹۹۳ کیلومتر منطقه در افغانستان از وجود مین و مهمات منفجرناشده پاکسازی شده است.
به گفته رستمخیل، هنوز ۱ هزار و ۱۵۰ کیلومتر مربع منطقه آلوده به مین در این کشور باقی مانده است.
وی همچنین تاکید کرد که برنامههای مینروبی در افغانستان باید بدون درنظر داشت مسایل سیاسی از سوی جامعه جهانی حمایت شود.
در حالی از روز جهانی مبارزه با مین تجلیل میشود که افغانستان هنوز یکی از کشورهایی است که مینها و مهمات منفجر نشده تهدیدی جدی برای زندگی مردم به شمار میروند.
بر بنیاد گزارشها، در سال ۲۰۲۴، کمیته صلیب سرخ ۵۶۴ تلفات انسانی ناشی مینها را در افغانستان ثبت کرده که از این میان، ۴۳۴ نفر کودک بودند.