تسلیحات باقی‌مانده آمریکایی در افغانستان؛ چرا پاکستان نگران است؟

به گزارش ایراف به نقل از ۱۸ نیوز، پاکستان نگرانی خود را درباره تسلیحات پیشرفته‌ای که پس از خروج نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۲۱ در افغانستان باقی مانده‌، مطرح کرده است. مقامات پاکستانی تاکید کرده‌اند که این تسلیحات اکنون توسط گروه‌های شورشی مانند تحریک طالبان پاکستان (TTP) و ارتش آزادی‌بخش بلوچستان (BLA) استفاده می‌شود.

بر اساس گزارش وزارت دفاع آمریکا در سال ۲۰۲۲، به ارزش‌ حدود ۷ میلیارد دلار تجهیزات نظامی از جمله هواپیما، خودروهای نظامی، سلاح‌ها و تجهیزات دید در شب پس از خروج آمریکا در افغانستان باقی مانده‌ است. طالبان این تجهیزات را به عنوان “غنائم جنگی” در اختیار گرفته‌اند.

پاکستان هفته گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستار اقدام فوری برای بازگرداندن این تسلیحات شد و هشدار داد که گروه‌های مسلح این تجهیزات را علیه نیروهای نظامی و غیرنظامیان استفاده می‌کنند.

در گفت‌وگوی تلفنی میان معاون نخست‌وزیر پاکستان و وزیر امور خارجه آمریکا، این موضوع به همراه تلاش‌های ضدتروریستی اسلام‌آباد مورد بحث قرار گرفته است.

طرف آمریکایی از نقش پاکستان در مقابله با تروریسم و بازداشت اعضای داعش قدردانی کرده و خواستار همکاری بیشتر در این زمینه شده است.

پس از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، طالبان کنترل کشور را به دست گرفتند و تجهیزات باقی‌مانده را تصرف کردند. از دید پاکستان، این تسلیحات اکنون به عنوان تهدیدی برای امنیت منطقه و وسیله‌ای برای تقویت گروه‌های شورشی در مرزهای پاکستان و افغانستان تبدیل شده‌ است. پاکستان تلاش‌های گسترده‌ای را برای مقابله با تروریسم انجام داده و خواستار همکاری بین‌المللی در این زمینه است.

پیشنهاد:  طالبان: حاکمیت مطلق داریم؛ اقدامات تروریستی از خارج سازمان‌دهی می‌شوند
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=58245
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x