به گزارش ایراف،فیضان در این یادداشت نوشته است روابط میان جمهوری اسلامی ایران و حکومت سرپرست طالبان، بهویژه پس از تحولات سیاسی اخیر، وارد مرحلهای تازه شده است. اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی میان دو ملت، زمینهساز تعاملات گسترده اقتصادی و سیاسی است.
فیضان، در اظهارات خود، بر نقش امنیت پایدار در افغانستان تأکید کرده و آن را بستری مناسب برای سرمایهگذاریهای مشترک دانسته است. او بیان داشت: «امنیت و ثبات سیاسی که در افغانستان برقرار شده، محیطی امن برای فعالیتهای اقتصادی و تجاری فراهم کرده و سبب تقویت همکاریهای منطقهای شده است.»
او همچنین پروژههایی مانند خط آهن خواف–هرات را نمونهای بارز از ظرفیتهای مشترک دو کشور دانست و گفت: «این پروژه نهتنها تسهیلکننده تجارت میان ایران و افغانستان است، بلکه پلی برای ارتباطات منطقهای گستردهتر خواهد بود.»
سفر اخیر هیئت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به ولایت هرات به ریاست رسول مهاجر، معاون اقتصادی وزارت امور خارجه، و همراهی مقامات ارشد ایرانی، شاهدی بر تعهد جدی دو کشور در توسعه مناسبات بود.
این هیئت ضمن بازدید از شهرک صنعتی هرات و خط آهن خواف–هرات، دیداری مفصل با والی هرات و مسئولان تجاری انجام داد که تمرکز آن بر تقویت تجارت، رفع چالشهای ترانزیتی و توسعه زیرساختها بود.
رحمتالله فیضان در ادامه اظهارات خود تأکید کرد که همکاریهای ایران و افغانستان میتوانند به رشد تجارت منطقهای و تشکیل اتحادیههای اقتصادی سهجانبه با کشورهای دیگری مانند ترکمنستان منجر شوند. این دیدگاهها، بیانگر اهمیت روابط استراتژیک میان دو کشور است.
روابط اقتصادی و سیاسی میان ایران و افغانستان همواره از اهمیت بالایی برخوردار بوده است.